Vali Doğan: Sarıkamış Kış Oyunlarına Tüm Halkımızı Bekliyoruz

Vali Doğan: Sarıkamış Kış Oyunlarına Tüm Halkımızı Bekliyoruz

Sarıkamış Kış Oyunları 17-19 Şubat 2017 tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleşecek.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Sarıkamış'ı Kış Turizminde Cazibe Merkezi yapmak için Kars Valiliği olarak hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Ebul Hasan Harakani Hazretleri ile Kalesiyle, Ani Antik Kentiyle, Çıldır Gölü ile Sarıkamış Kayak Merkezi ile buraya yazamadığım diğer tarihi mekanları ile Kars Marka kent olacak. Turizmden hak ettiği payı alacaktır. 17-19 Şubat'ta Sarıkamış ta düzenleyeceğimiz ve Türk Halk Müziği sanatçımız Zara'nın da türküleriyle renklendireceği SARIKAMIŞ KIŞ OYUNLARI'na Tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

Alplerden sonra 'kristal kar'ın tek görüldüğü yer olan Sarıkamış, beyazın en çok yakıştığı ilçe olarak anılıyor. Sarıkamış'ta gün içinde dört mevsimin yaşandığı da belirtilirken, 19. yüz yıl Baltık Mimarisi'nin örneklerinin görüleceği, doğası ve tarihi ile dikkat çeken Sarıkamış'ta, kış festivallerinin farklı bir yüzünün olacağı da ileri sürülüyor. 17 Şubat 2017 günü başlayacak yarışlara ilginin de çok olması bekleniyor.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve SERKA’nın (Serhat Kalkınma Ajansı) desteği ile Eksi36 Derneği tarafından organize edilen Sarıkamış Kış Oyunları 17 Şubat 2017 Cuma günü başlıyor. Hem profesyonel sporculara hem de amatör katılımcılara açık olacak oyunlar Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleşecek.

18 Şubat Cumartesi günü yenilenen yüzüyle Sarıkamış Kayak Merkezi’nde off-road ralli, bisiklet yarışı, rallycross, model araç yarışı, kayak ve snowboard yarışı, iglo yapımı ve kar oyunları ile devam edecek olan kış oyunları heyecanı 19 Şubat Pazar günü de devam edip, ödül törenin ardından sona erecek.

vali-dogan-sosyal-medyadan-yaptigi-aciklama.jpgvali-dogan-sarikamis-kis-oyunlarina-tum-halkimizi-bekliyoruz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler