Vali Doğan: Şehir Son Günlerde Çıldırdı

Vali Doğan: Şehir Son Günlerde Çıldırdı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars’a gelen ziyaretçi sayısında artış olduğunu vurgu yaparak, “Biliyorsunuz şehir son günlerde çıldırdı.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İl Koordinasyon Kurulu Toplantı, Kars Valisi Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda kurumlara ve Karslılara düşen görevler olduğunu kaydeden Vali Doğan, “Kurumlar olarak, idareciler olarak biz altyapı eksiklerimizi hızlı bir şekilde gidermemiz lazım,  vatandaşlarında da dışardan gelen insanlara karşı hoş görülü bir şekilde karşılaması ve bunların ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olması lazım.” ifadesini kullandı.

“Biliyorsunuz şehir son günlerde çıldırdı.” diyen Vali Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adeta ziyaretçi akınına uğruyor, neredeyse beni günde en az 10-15 kişi Doğu Ekspresinden yer bulmak için arıyor. Biraz önce dönem arkadaşım Kaymakam aradı beni 21’i ile 27’si arasında Sarıkamış’ta yer bulamadım. Şuanda bütün oteller dolu, şehir içerisindeki otellerinde doluluk oranları çok yüksek, dolayısıyla bunu şehrin fırsata dönüştürmesi lazım. Bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasında meramımız şu şekilde anlatmak istedik; Bu Kars için büyük bir fırsattır. Bunu bütün Kars’ın, Karslının, esnafın, Kars’ta yaşayan herkesin iyi değerlendirmesi lazım. İnsanlar buraya akın akın gelirken, kurumlar olarak, idareciler olarak biz altyapı eksiklerimizi hızlı bir şekilde gidermemiz lazım,  vatandaşlarında da dışardan gelen insanlara karşı hoş görülü bir şekilde karşılaması ve bunların ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olması lazım. Bu çok önemli, bu günü birlik bir hesap değil. Eğer günü birlik bir hesap yapılırsa bu insanlar bu yıl içerisinde gelir ama bir sonraki seneye bu insanları burada bulamazsınız. Ama bu insanlar buradan memnun ayrılırsa, seneye dostlarıyla, arkadaşlarıyla, çocuklarıyla tekrar buraya geleceklerdir ki bura gerçekten iyi bir destinasyon bunu fırsata dönüştürmemiz lazım.”

Kars’ın artık tanındığı ve bilindiğini kaydeden Vali Doğan, “Bu sevindirici durum, geçen yıl, önceki yıl terörle yapılan mücadeleden sonra güvenlik probleminin olmadığının anlaşılması, Sarıkamış’taki yapılan altyapı çalışmaları, sayın Bakanımızın ve gelip götürdüğü insanlar sayesinde bu tanındı ve artık biliniyor. Geçen gün sayın Bakanımızla Ankara’da toplantıdayken ilave bir yataklı vagon eklendi, 1 dakika 26 saniye içerisinde yataklı vagondaki bütün yerler satıldı. Yani bu gerçekten Kars için çok büyük bir sevindirici olay, sayın Cumhurbaşkanımız yine turizmcilere gelin Sarıkamış’a yatırım yapın dedi, uçak sayıları arttırıldı ama buna rağmen fiyatlar bir türlü düşmüyor. Çünkü gelen insan sayısı adeta gerçekten çıldırdı. Dün Kırıkkale Valisi aradı, o da gelmek istiyordu, 4 kişi gelecekmiş ama biletler pahalı bu yüzden gelemiyorum dedi. Biz fiyatların belki biraz düşmesini bekliyorduk ama bu arz talep meselesi, uçak sayısı arttı ama gelecek kişi sayısı da artınca biletler yine yüksekte kaldı. Bu iş böyle devam ederse uçak sayısının artacağını ve özel firmaların da buraya gireceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Serhat Kalkına Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, “Avrupa Birliği projesi ihale aşamasına geldi, Ordu Caddesinde bütün kurumlar o cadde de bütün işlerini Mayıs ve Haziran ayına kadar tamamlamaları gerekmektedir.” dedi.

Vali Doğan ise, “Evet bakın o önemli. Altyapı yapacak olan kurumlar şimdiden hazırlıklarını yapsınlar, yani yatırım programları da henüz belli olmadı sanki o yüzden burada bir çalışma yapılacak Avrupa Birliğinden 10.5 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı. Sayın Bakanımız ben göreve başladığım zaman İTÜ Rektörünü davet etmişti, onunla birlikte de burada bir çalışma yapıldı, eksiklikler giderildi ve Merkez İhale Finans Kurulu tarafından ihale aşamasına geldi. Buradan arkadaşları görevlendirdik, önce danışman firma ihalesi yapılacak peşinden de uygulayıcı firmanın ihalesi yapılacak. Dolayısıyla Ordu Caddesi bizim Valiliğin oradan geçerek Evliya Camine kadar olan kısım tarihi dokuya uygun bir şekilde yapılacak. Bu nedenle şimdiden altyapı Telekom’dur, Aras’tır, Doğalgazdır, Belediye açısından ne gerekiyorsa şimdiden birlikte koordine içerisinde çalışalım. Çünkü Haziran gibi firmanın büyük ihtimal belli olup gelip burada kazma vurması bekleniliyor.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler