VALİ KARA

VALİ KARA

ÇOCUKKEN 'HÜKÜMET' DEDİLER BÜYÜDÜ VALİ OLDU

ÇOCUKKEN ‘HÜKÜMET’ DEDİLER BÜYÜDÜ VALİ OLDU

-KARS VALİSİ İLE GAZETECİLER ARASINDA HOŞ SOHBET

-GAZETECİNİN ESPRİSİ VALİYİ ÇOCUKLUK YILLARINA GÖTÜRDÜ

-VALİ KARA, ASLINDA YUFKA YÜREKLİ OLDUĞUNU FAKAT GÖRÜNÜŞTE SERT BİR YAPIYA SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOCUKKEN MAHALLE ARKADAŞLARININ KENDİSİNE ‘HÜKÜMET” DEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

 

  KARS - Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle Kars Valiliği tarafından verilen resepsiyonda Vali Ahmet Kara ile gazeteciler arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Gazetecinin esprisi üzerine çocukluk yıllarına giden Vali Kara, aslında yufka yürekli olduğunu fakat görünüşte sert bir yapıya sahip olduğu için çocukken mahalle arkadaşlarının kendisine ‘Hükümet” dediklerini söyledi.

  Cumhuriyet resepsiyonun en renkli sohbeti gazeteciler ile Kars’ın Erzincanlı Valisi Ahmet Kara arasında yaşandı. Masaları tek tek dolaşan ve katılımları için teşekkür eden Vali Ahmet Kara gazetecileri ziyaretinde hoş bir sohbete tanık oldu. Vali Kara, eşleriyle birlikte resepsiyonun verildiği Öğretmenevi’ne gelen Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Cemiyetin Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, kızıyla birlikte resepsiyona katılan yerel Halk Gazetesi’nin sahibi Hıdır Keleş’in bulunduğu masada hoş bir sohbete başladı. Bu arada Vali Kara’dan yaşça da büyük olan Gazeteci Hıdır Keleş bir espri yaparak Vali Kara’ya görünüşüyle korkutan bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Vali Kara da “Böyle açık sözle olmanız çok güzel. Bende öyle açık sözlüyüm. Onun için benden korkmayın yani. Korkulacak hiçbir huyum yok benim” dedi.

  Vali Kara’nın bu arada, “Korkutucu mu görünüyorum?” diye sorması ve gazetecilerden birinin “Evet öyle görünüyorsunuz” diyerek espiri yapması herkesi kahkahaya boğdu. Vali Kara ise kendisinin köylü olduğunu ve köydeki lakabının da ‘Hükümet’ olduğunu belirterek, “Köyde bana ‘Hükümet’ diyorlardı. Yani aslında bir soğuk tarafım vardır, doğrudur. Ama ne yapayım Allah öyle yaratmış beni. Yoksa öyle korkulacak yanım yoktur. Siz buradaki gazeteciler benden yaşça büyüksünüz. Hiç korkmayın size saygısızlığımız hiç olmaz” diye konuştu.

  Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer de, “Köyde size arkadaşlarınız ‘Hükümet’ diyerek görünüşünüz itibariyle size bir şeyler ifade etmek istemiş olabilirler. Ben bu vesile ile burada bir şey arz etmek istiyorum. Yani şu andaki Valimizin espri olarak bu korkutma tarifinin gerçeğinde ben şunu anlıyorum, orada bir korku olayı yok. Sayın valimiz prensiplerini yaşamında bir hazine kabul etmiş kıstas olarak da onlara dikkat ediyor” şeklinde izahat getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler