Vali Kara: Biz Aslında “Kars” Ailesiyiz

Vali Kara: Biz Aslında “Kars” Ailesiyiz

Kars Valisi Ahmet Kara, memuriyet hayatının Türkiye'nin dört bir yanında bir meslek hayatı boyunca devam ettiğini ve herkesin görev yaptığı kentin ve ülkenin çıkarlarını düşünerek önemli ve kalıcı hizmetler yapmaları gerektiğini söyledi.

 

Memurların, idarecilerin, yöneticilerin düzenli ve disiplinli çalışmaları gerektiğini de belirten Vali Kara, Kars’ta görev yapan kurumların birbirleriyle uyum içinde çalıştıklarını ve vatandaşların da kurum işlerine yardımcı olduklarını kaydederek bunu bir “Kars” ailesine benzetti.

 

Vali Ahmet Kara, dünyanın hiç kimseye baki olmadığını belirterek, “Kars’ta kimsenin kimseyle kavgası yoktur. Herkesin birbiriyle diyalogu iyidir. Bizler bir ailenin fertleri gibiyiz. Biz aslında Kars ailesiyiz. Bütün Birim Amirlerimizle, Valilerimizle, Kaymakamımızla bütün dairelerimizle hepimiz kardeşiz.” dedi.

 

Dünyanın gelip geçici olduğuna da dikkat çeken Vali Kara, “Ben buraya 2 yıl önce geldim. 2 yıl önce Çevre Müdürüm başka biriydi. Sanayi Müdürüm başka biriydi. Hepsi değiştiler. Belki fark etmeden aramızdan birer ikişer ayrılıyorlar. Bu dünya da aslında böyledir. Yani eceli dolan, ömrü biten de bu dünyadan birer ikişer ayrılıyorlar. Ama onları çoğunluk fark etmiyorlar. Bunu sadece yakınları fark ediyorlar. Dolayısıyla bu dünya hiçbirimize baki değildir. Bu görevlerde baki değildir. Ama bırakılan hoş eserler bırakılan hoş iyi hatıralar bunlar bu toplumda uzun bir süre yaşarlar. Bu memuriyet öyle bir şey ki insanı sabit bir yerde yaşatmıyor.” diye konuştu.

 

Vali Kara daha sonra sözlerini şu fıkrayla tamamladı:

“Vanlı İstanbul’a gitmiş başka bir Vanlı ile karşılaşmış. İstanbul’a daha önce giden Vanlı sormuş, “Yeğen hele söyle bakayım şamdanın suyu akıyor mu?” “Akıyo amca” demiş. “Oh oh ne güzel.” demiş. “Eyelek dağı da yerinde duruyor mu?” demiş. “Duruyor amca” demiş. “Oh oh ne güzel.” demiş. Diğeri demiş ki, “Amca sen bunları sorduğuna göre herhalde çok zamandır buradasın.” “He he oğlum bir hafta önce geldim buraya” demiş.”  

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler