Vali Kara :''Kars'ta, 2011 yılında birçok önemli yatırım hizmetleri gerçekleşti.'

Vali Kara :''Kars'ta, 2011 yılında birçok önemli yatırım hizmetleri gerçekleşti.'

Kars Valisi Ahmet Kara, yaptığı açıklamada, kentte yürütülen Hidroelektrik Santrali inşaatları ve Kars Barajı yapımının önemli yatırımlar arasında yer aldığını söyledi.

Vali Kara, 2011'deki yatırımlarla ilgili bilgi vererek, "Susuz, Akyaka ve Digor ilçemizin bir kısım köylerini sulayacak olan baraj 65 milyon liraya mal olacak. 71 tane köyümüzü sulayacaktır. Çamçavuş ve Boğaz köyünün de barajla birlikte yerleri değişecek. 2011 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Mezra köyüne lojistik merkez kurulması kararı alındı. Gümrük Müdürlüğü kuruldu. Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan karayolu sıcak asfaltla duble yol olacak. Havaalanı inşaatımız devam etmekte. Çok modern bir havaalanı yapılıyor. Mevcut havaalanının binalarının bulunduğu yerde apron olacak. Kars'a en yoğun olduğu gün 5 uçak geliyor. Gelecek yıl Bakü-Tiflis-Kars demiryolu tamamlandığı zaman 10 uçak gelip 10 uçak kalkacak" diye konuştu.

Kentte yürütülen projelerle ilgili bilgi veren Kara, şunları kaydetti:

"Valilik olarak Sarıkamış Kayağı (SARKAY) projemiz var. SARKAY Sarıkamış'ta bir kayak cinsi. Gelecek yıl yazın Bayraktepe'de bu da bitirilmiş olacak. Sarıkamış'ta 2 adet çok modern spor sahası yapacağız. Van ilimizden gelen afetzedelerimizin her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye devam ediyoruz. Resmi Gazete'de yayımlanarak Orman İşletme Müdürlüğü Kars'ta kuruldu. Şuan da Sarıkamış ilçemizde Orman İşletme Müdürlüğü vardı ama Kars'ta yoktu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve yakında Kars'ta faaliyete geçecek. DSİ'den ayrı olarak Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Erzurum'da kuruldu ve ona bağlı olarak 45. şube müdürlüğü Kars'ta kuruldu."

Devletin şehre önemli yatırımları kazandırdığını ifade eden Kara, "Devletimiz hiçbir şeyi ilimizden esirgemiyor. 2012 yılında hedefimiz Akyaka Treni'nin Sarıkamış ilçesine kadar uzatılmasıdır. Karayolları Bölge Müdürlüğü şehrin giriş ve çıkış noktalarını yapacak. Kars'ta Ruh Sağlığı Toplum Merkezi kurulacak. Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki pistlerimizi ışıklandıracağız. 2012 yılında büyük atılımlar yapmış olacağız" dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler