Vali Kara'dan Açıklama

Vali Kara'dan Açıklama

Kars Valisi Ahmet Kara, ''Eğer Mehmet Akif Ersoy Sarıkamış şehitlerinden sonra Çanakkale olayı yaşanmasaydı Çanakkale şehitleri şiirini belkide Sarıkamış şehitlerine yazacaktı'' dedi.

Kara, gazetemize yaptığı açıklama, Sarıkamış şehitleri anma alanları için daha önce yarışma açıldığını belirterek, ‘’Birinci gelene 100 bin lira verilmiş fakat Kültür Bakanlığı projeye başlamamış. Sayın Başbakanımız geçen sene talimat verdi. Bu sene de Kültür bakanlığının bana ifadesi baharda başlanacak. Yani en azından abidelerin bir kısmı yapılacak. Ama hepsini yapmak birkaç yıl alacak. Sarıkamış için söylediğim bir cümle var her zaman arkasındayım. Eğer Mehmet Akif Ersoy Sarıkamış şehitlerinden sonra Çanakkale olayı yaşanmasaydı Çanakkale şehitleri şiirini belkide Sarıkamış şehitlerine yazacaktı. Ama Çanakkale’de 250 bin şehidimiz olunca orası öne geçti” diye konuştu.

Çanakkale’nin  fevkalade dünyanın ilgisine mazhar olmuş bir yer olduğunu ifade eden Kara, şöyle konuştu: “Sarıkamış’ta gün geçtikçe daha geniş törenlerle anıyoruz. Gün geçtikçe de buraya gelmek isteyen çocuklar var. Afyon’dan bir çocuk bana mektup yazmış 12 arkadaş Sarıkamış şehitlerine gelip o duyguları paylaşmak istiyoruz, sizinle tanışmak istiyoruz bizi orada barındırabilirmisiniz diyor. Afyon valisini aradım bu çocukların babalarından, annelerinde muafa katlarını al gönderebiliyorsan yatması, yemesi bana ait. Afyon valisi de söz verdi öğretmenleriyle ve aileleriyle görüşecek.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler