Vali Öksüz, acil toplanma alanları oluşturdu

Vali Öksüz, acil toplanma alanları oluşturdu

Vali Türker Öksüz, Kars Belediye Başkanlığına vekil olarak atanmasının ardından olası afet durumunda kullanılmak amacıyla, il merkezi ve ilçelerde acil toplanma alanları oluşturdu.

Tacettin DURMUŞ

Kars Belediyesi ile Kars İl Afet ve Arama Kurtarma Müdürlüğü (AFAD) marifetiyle il merkezinde 17 bölgede acil toplanma alanları belirlenerek tabelaları asıldı.

Kars için ilklere imza atan Vali Türker Öksüz’ün talimatıyla; öncelikli olarak deprem, sel, fırtına  ve diğer olası afetler durumunda vatandaşın çadırkent alanları kurulana kadar geçirecekleri geçici acil toplanma alanlarını belirten tabelalar Kars Belediyesi tarafından dikildi. Toplanma alanları belirlenirken de nüfus yoğunluğu ve ulaşım durumuna göre en uygun yerlerin belirlenmesine özen gösterildiği öğrenildi.

Öte yandan vatandaşlar Kars için hayati önem arz eden en yakın acil toplanma alanlarının il ve ilçe merkezlerinde hangi noktalar olduğunu e-devlet üzerinden sorgulayarak öğrenebilecek. Kars Belediyesi geçtiğimiz günlerde belirlenerek tabelalarla belirtilen toplanma alanları ile ilgili olarak Afet Eğitim Yılı kapsamında vatandaşları afetler konusunda daha çok bilinçlendirileceği öğrenildi. Şehirden tabelaları artık göze çarpıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler