Vali Öksüz, adını Tekelti’nin zirvesine yazdırdı

Vali Öksüz, adını Tekelti’nin zirvesine yazdırdı

Üç dağcı Alpay Korkmaz, Ahmet Öztürk ve Tacettin Durmuş, Vali Türker Öksüz’e corona virüs salgını sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu başkanı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı, Tekelti Dağı’nın 2 bin 560 rakımlı zirvesinde pankart açarak teşekkür etti.

Kars AFAD Şube Müdürü Dağcı Alpay Korkmaz’ın organize ettiği etkinlikte, Karslı dağcılar Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki K 2 kategorisinde olan 2 bin 560 rakımlı Tekelti Dağına kaya tırmanışı yaparak zirve yaptı.

Başkan Özer Gonca koordinasyonundaki Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Spor Kulübü üyesi 11 dağcının da destek verdiği zorlu zirve tırmanışında, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden corona virüs salgınının bir an önce ortadan kalkması dileklerinde bulunuldu.

Kars AFAD Şube Müdürü Alpay Korkmaz tarafından üzerinde, “Kars Valimiz Türker Öksüz’e Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.” yazılı pankart açılarak Kars Valisi Türker Öksüz’e salgın sürecinde yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür edildi.

Kars ve Iğdırlı 14 dağcı tarafından gerçekleştirilen kaya tırmanışını Kars Valisi Türker Öksüz’e adadıklarını belirten Alpay Korkmaz, “Iğdır’dan dahi görülen Tekelti Dağı, 2 bin 560 metre yüksekliğindedir. Türkiye'deki ender kayalardan biridir. Dik kaya tırmanışı için ideal bir dağdır. Birçok Dağcı Tekelti dağına tırmanış düzenlemektedir Biz Kars’tan Alpay Korkmaz, Ahmet Öztürk ve Tacettin Durmuş olarak 3 dağcı olarak, Iğdır İl Temsilcimiz Özer Gonca ve Iğdırlı arkadaşlarımızla birlikte Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki Tekelti Dağı’na tırmanarak zirve yaptık ve bu pankartı açtık. Bu dağ K 2 kategorisinde olan bölgenin en zorlu dağı olan 2 bin 600 rakımlı Tekelti Dağına tırmanarak zirve yaptık. Bu dağ kayalık olduğu için teknik tırmanış gerektiren bir dağdır. Bu dağa tırmanırken de kendimize bir hedef belirledik. Kars’ımızdaki Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmaları ve hizmetlerinden dolayı Sayın Valimiz Türker Öksüz’e bu tırmanışımızı adamak istedik. Sayın Valimizin yaptığı çalışmalardan dolayı böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde bizler eşlik eden Iğdır İl Temsilcimiz Özer Gonca ve Iğdırlı dağcı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” Dedi.

Durmuş “Vefa Sosyal Destek Gurubu binlerce aileye ulaştı”

Gazeteci Tacettin Durmuş da corona virüs salgının ülkemizi ve Kars’ı tehdit ettiği günden bu zamanda kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm illerde olduğu gibi Kars’ta da Vefa Sosyal Destek Gurubunun kurulduğunu hatırlattı. Durmuş, Vali Türker Öksüz başkanlığında il genelinde tüm ilgili kurumlarla birlikte oluşturulan Kars Valiliği Vefa Sosyal Destek Gurubunun yaptığı çalışmaları ilde görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcisi gazeteciler olarak yakından takip ve taktir ettiklerini söyledi. Vali Türker Öksüz’e teşekkür eden Durmuş, Vefa Sosyal Destek Grubunun bugüne kadar binlerce vatandaşın talebini karşıladığı gibi Vali Öksüz’ün bu süreci tüm ilgili kurumlar ve vatandaşların desteği ile başarı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

vali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(11).jpg

vali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(1).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(9).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(12).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(13).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(5).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(2).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(4).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(19).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(18).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(17).jpgvali-oksuz,-adini-tekelti’nin-zirvesine-yazdirdi-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler