Vali Öksüz bedesten ve müze inşaatını inceledi

Vali Öksüz bedesten ve müze inşaatını inceledi

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi eteklerinin inşaatı devam eden Kars bedesteni ve konakları ile kent müzesini yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Tacettin DURMUŞ

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit ile birlikte alanı inceleyen Vali Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşa çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaların gelecek yılın yeni inşaat sezonunda da aralıksız devam edeceğini söyledi.

Kars Kalesi eteklerindeki tarihi mekânlarda sokak sağlıklaştırması çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan Vali Öksüz, “Aynı zamanda peyzaj çalışmalarımız ile birlikte kaleye çıkan yolun ıslahı ile ışıklandırılması çalışmaları da yapılacak. Tüm çalışmalar bir birine entegreli bir şekilde yürüyecek. Diğer taraftan vadi projemiz de Kars Çayının yükseltilmesi çalışmalarına da kısa bir süre başlayacağız. Bu konuda DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile ihale yapıldı ve sözleşmeler imzalandı. En azında bu sene yapabileceğimiz kadar işlerimizi tamamlayacağız. Amacımız gelecek sezonun sonunda bu işleri bitirmek istiyoruz. Hem de burada yaşayan vatandaşlarımızın ve şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere daha güzel hizmet vermek istiyoruz.” dedi.

PROJELERİMİZ BİR BİRİNE ENTEGRELİ ŞEKİLDE YÜRÜYOR

Şehir merkezinde de Haydar Aliyev Caddesinde devam eden bir başka proje var. Bu projenin de inşallah gelecek Nisan ayı itibariyle başlamayı arzu ediyoruz ve planlıyoruz. O da başladığı zaman bütün bunlar birbirini bütünleyecek projeler olacak. Ön cepheler iyileştirilmiş olacak. Yollar ve kaldırımlar da ışıklandırma ve aydınlatma çalışmaları ile bir bütün halinde ortaya çıkarmak istiyoruz. Yani bu alan görüyorsunuz artık tarihi bir yer alan bu alanda çok önemli kültürel değerlerimiz tarihi değerlerimiz var. Bir yandan yukarıda giriyorsunuz Beylerbeyi Sarayı artık çalışmalar ilerledi. İnşallah bu sene Saray binasının içerisindeki çalışmaları bitireceğiz. Gelecek sene de devam edeceğiz Dolayısıyla hep birbirini bütünleyen şekilde ve çevre düzenlemesi yapılan birbirine entegre ederek bu ağlandım bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Hem burada bir istihdam yaratmak ve hem de buradaki yaşayan vatandaşlara da hizmet edecek bir dinlenme gezme eğlenme alanı meydana getirmek istiyoruz. Kars’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizle de burada oturabilecek dinlenebilecek dedi alışveriş yapabilecek mekanlar İnşallah olacak. Bunu kazanmak için uğraşıyoruz bu seneki bölümü hava şartları müsait olunca devam edeceğiz.” dedi.

KALENİN SİLUETİ BOZULMAYACAK

Basına da yansıdığı gibi bedestenin kalenin siluetini kapatacağı yönünde iddiaların yersiz olduğuna dikkat çeken Vali Öksüz, “Bu projelerin tamamı koruma kurulunun onayından geçmiş projelerdir. Zaten proje çalışmaları yapılırken de üzerinde önemle durduğumuz tarihi doku ile birlikte kalenin siluetini kesinlikle bozmamaktı. Çünkü kale ile yapılacak inşatlar arasının çok önemli bir kot farkı var. Biz zaten çok yüksek bir bina yapmıyoruz. Yaptığımız bina ile birlikte burada siluet bozulmadan tarihi eserler Bir daha da görünür olması lazım. Çünkü koruma kurulu üyelerimiz başından beri bu konu üzerinde durdular” açıklamada bulundu.

vali-oksuz-bedesten-ve-muze-insaatini-inceledi-(1).jpgvali-oksuz-bedesten-ve-muze-insaatini-inceledi-(6).jpgvali-oksuz-bedesten-ve-muze-insaatini-inceledi-(8).jpgvali-oksuz-bedesten-ve-muze-insaatini-inceledi-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler