Vali Öksüz, “Kars’ta 3 binin üzerinde denetim gerçekleştirildi”

Vali Öksüz, “Kars’ta 3 binin üzerinde denetim gerçekleştirildi”

Kars Valisi Türker Öksüz, gıda kaynaklı halk sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Öksüz yaptığı açıklamada, "3 binin üzerinde denetim gerçekleştirildi." dedi.

Tacettin DURMUŞ

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş ile birlikte denetimlere katılan Vali Öksüz, ekmek fırınlarını denetledi.

İl Müdürlüğünde görevli uzman ekiplerin de katıldığı denetimlerde halk sağlığının önemine değinen Vali Öksüz, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları kapsamında 25-28 Ekim tarihleri arasında ilimizde de denetim seferberliği başlatıldığını söyledi. 

Temel amaçlarının vatandaşa en sağlıklı gıdayı sunabilmek olduğuna dikkat çeken Vali Öksüz denetlemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. 

Halkın gönül rahatlığı içerisinde temiz ve sağlıklı gıda tüketmelerinin önemine de değinen Kars Valisi Türker Öksüz, “Bu kapsamda denetimlerinizi yoğun bir şekilde yapıyoruz. İlimizde hem gıda üreten yerler var, hem de satış noktaları var, hem de toplu tüketim yerleri var. Denetimlerimizin kapsamı her üç alanı da kapsıyor. İlimizde bin 972 adet gıda üreten ve satışını yapan işyeri var. Dolayısıyla bunların denetimi İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yapılıyor ve bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Bizler de bugün bu denetimlere katılarak yerinde görmek istedik. 2021 yılı içerisinde 3 binin üzerinde denetim gerçekleştirilmiş durumdadır. Bizler vatandaşlarımızdan isteğimiz temiz ve güvenli gıdaya erişebilmeleri için duyarlı olmalarını aksaklık, eksiklik ve gıda güvenliğine aykırı hususlar varsa durumu ‘ALO 174’hattında bildirsinler. Bu numaraya düşen ihbarlar anında değerlendirilecektir. Daha sonra da ilgili arkadaşlarımız talep ve şikayetleri değerlendirdikten sonra da kendilerine bilgi vereceklerdir. Ben gıda üretimi yapan tüm işletmelerimizin temiz ve güvenli gıda üretmeleri yönünde gayret sarf etmelerini istiyorum. Bir ceza ve idari yaptırımla karşılaşmamaları için de kurallara uymalarını istiyorum.”dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler