Vali Öksüz, “Kars’ta nitelikli işgücünü arttırmalıyız!”

Vali Öksüz, “Kars’ta nitelikli işgücünü arttırmalıyız!”

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 2. olağan toplantısı, Vali/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında toplandı.

Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz, her toplantıda olduğu gibi bu toplantıda yaptığı konuşmada, Kars’ta her alanda nitelikli iş gücünün arttırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

İŞKUR İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahid Doğu, İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, ilgili daire müdürleri, bazı STK ve oda başkanları katıldı.

Kurul Başkanı Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından devam edilen toplantıda; Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Organı Denetim kurulunca hazırlanan Ocak ve Mart ayı kurs denetimlerine ait raporlar, kurul onayına sunuldu.

Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanı açılması hususunun da görüşüldü toplantı, bir sonraki dönem istihdam ve Mesleki Eğitim Kurul toplantı tarihinin belirlenmesinin ardından son buldu.

Toplantıda konuşma yapan Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, devletlerin ve toplumların yaşadığı sorunlar içerisinde en önemlisinin işsizlik ve buna bağlı olarak istihdam konusu olduğunu söyledi. Bu nedenle Ülkemizde de olduğu gibi tüm devletlerin istihdamın arttırılması ve işsizliğin önlenmesi için politikalar oluşturduğunu da söyleyen Vali Öksüz, “Bizlerde Kars ili ölçeğinde işsizliğin önlenmesi ve istihdamın arttırılması için ilgili kurumlarımız ile birlikte ciddi bir dayanışma içerisindeyiz. Bu alandaki sorunları en aza indirmek için ve istihdam edilebilirliği daha da artırmaya çalışıyoruz. Mevcut iş gücümüzün niteliğini ve kalitesini arttırmaya ve sonuçta istihdam kapasitemizi de arttırmaya çalışıyoruz.  Günümüzde toplumların ekonomik, sosyal ve siyasi anlamda yaşadıkları problemlerin arasında işsizlik, sadece ülkeler özelinde değil kıtalararası bir sorun olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yüksek düzeyde ekonomik performans sergileyen ülkelerde dahi; işsizliğin ortaya çıkardığı çok yönlü problemler, devlet erkinin işsizlik sorununa karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ülkemizde de özellikle yasal ve kurumsal düzenlemeler ışığında işsizlik ve istihdam sorununa çözüm bulacak gelişmeler yaşanmaktadır. Anayasamızda temel haklardan birisi olarak düzenlenen “Çalışma Hakkı” bilincinden hareketle işsizlerin iş bulmasına yardım ederek istihdama katmak ve istihdamı geliştirmek gayesiyle “Sosyal Devlet” mefhumu içerisinde vücut bulan Türkiye’nin Kamu İstihdam Kurumu İŞKUR, gerek ulusal sınırlar içerisinde gerekse uluslararası mahiyette çalışmalarına devam etmektedir.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler