Vali Öksüz: “Turuncu kategoriden de aşağı inmeliyiz!”

Vali Öksüz: “Turuncu kategoriden de aşağı inmeliyiz!”

Vali Türker Öksüz, “Covid-19 salgınında kırmızı kategoriden, turuncu kategoriye geriledik ama bu bize yetmez!”

Tacettin DURMUŞ

2021 yılının il koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık eden Kars Valisi Türker Öksüz, burada yaptığı konuşmada, il genelinde başta ilçe belediye başkanları ve kurum amirleri olmak üzere tüm halkı yeniden yükselme eğilime giren Corona virüs salgınına karşı daha dikkatli olmaya davet etti.

Corona virüs salgının Kars il genelinde tüm kurumlarının yatırım programlarını da olumsuz etkilediğini belirten Vali Öksüz, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, vaka sayılarını bakımından Kars’ın kırmızı kategoriden, turuncu kategoriye gerilediği dile getirdi.

Turuncu kategoriyi de yeterli görmediklerini de belirten Vali Öksüz, başta ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri olmak üzere tüm Kars halkını aşılama çalışmalarına destek vermeye davet etti.

Kars halkını aşı olmaya davet eden Kars Valisi Türker Öksüz, “Covit-19 süreci ile ilgili olarak aşılama çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hepinizin bildiği gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşılamada kırmızı kategoriden çıkan illerden biriside Kars oldu. Diğer iller şu anda kırmızı ama biz turuncuya kadar oraya geriledik. Bunu tabii ki yeterli görmüyoruz. Aşılamaya hep birlikte hepimiz, destek vermeliyiz. Tüm vatandaşlarımıza aşılamanın önemini, gerekliliğini hatta zorunluluğunu bir şekilde anlatmak zorundayız. Bir an önce aşı olmayan vatandaşlarımızın da aşı olmalarını sağlamak için gayretli olmak durumundayız. Çünkü elimizde hala bu salgına karşı tek silah ve tek yöntem aşı olarak görünüyor. Dolayısıyla belediye başkanlarımızdan da ilçeler ölçeğinde de destek ve gayret bekliyoruz. Yani en iyi şekilde bu işi başarmamız lazım.”dedi.

25 MOBİL EKİBİMİZ SAHADA

Kars İl Sağlık Müdürlüğünün il genelinde aşı çalışmaları yaptığını da belirten Vali Öksüz, “Sağlık Müdürlüğümüz aşı çalışmalarını sürdürüyor. Hem sabit ekipler hem de gezici ekipler ile bu çalışmayı yapıyor. Onlara destek olalım. Onlardan talepleriniz varsa iletin. Biz mobil bazı ekipler de oluşturduk, sanıyorum 25 ekibimiz sahada çalışıyor. Şu anda onlar devam ediyor ama biz istenirse şehrin belli noktalarında da aşı noktaları kurmak suretiyle de vatandaşımızı bir an önce aşı yapmak istiyoruz.

SALGIN DEVAM EDİYOR, ÖDÜN VERMEK YOK!

Lütfen “Bu pandemi süreci bitti, biz artık eskiye dönebiliriz, her şey normale dönmüştür” düşüncesine asla katılmıyorum. Çünkü böyle bir şey yok. Hepinizin bildiği gibi son birkaç gündür vaka sayılarında artışlar var. Dolayısıyla vaka artışlarını biz de yaşıyoruz. Vaka artışlarını durdurmak için bizim yine Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına mutlaka uymamız lazım. Aksi takdirde yine vaka yükselişi ile karşı karşıya geliriz ve daha olumsuz sonuçlar da olur. Dolayısıyla herkesten ricamız yine aşı ile birlikte kurallara riayet etmekten de hiçbir zaman vazgeçmesinler. Kurallara riayet edelim. Bir an önce bu salgını hep birlikte inşallah yenelim. Özellikle herkesi buradan düğün, nişan gibi toplu etkinliklerde, ziyaretlerde dikkatli olmaya çağırıyorum. Aksi halde ilimiz açısından da ülkemiz açısından da olumsuz sonuçlar doğuracağını görüyoruz. Dolayısıyla hepinizin bu konuda desteğini bir kez daha rica ediyoruz.” Şeklinde uyarılarda bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler