Vali Öksüz vatandaşlara ricada bulundu

Vali Öksüz vatandaşlara ricada bulundu

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, vatandaşlara ricada bulunarak, “Yeni tedbirler ve cezai işlem uygulamak istemiyoruz, ancak tedbirlere uyulmasını istiyoruz.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında 15-21 Şubat tarihinde Kars’ta 18,60’lık oran, 27 Şubat – 5 Mart tarihinde 25,27’ye yükseldi.

Risk grubuna göre Kars’ın orta riskli (sarı) kategorisinde bulunması nedeniyle Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla kontrollü normalleşme geçtiğimiz hafta başladı.

Kapalı bulunan çok sayıda işletme Vali Öksüz’ün talimatıyla yeniden hizmete başladı ve oluşturulan denetim ekipleri de günlük denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde tedbirlere uymayan işletmelere uyarılar ve idari cezalar da uygulanıyor.

Vaka sayılarında yaşanan artışın kamuoyu tarafından bilindiğini ve vaka sayılarının artmaması için yeni tedbirler ve cezai işlem yerine vatandaşlardan ricada bulunan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Vatandaşlarımızdan ricamız şudur ki; içerisinde bulunduğumuz pandemi tedbirlerini ihmal etmemeleridir. Bir çok kısıtlamalar kaldırıldı ancak henüz bu hastalığı tamamen yenmiş değiliz, vaka sayıları arttıkça yeni tedbirler ve kısıtlamalar alabiliriz.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler