Vali Öksüz’den Kars halkına ‘15 Temmuz’ teşekkürü!

Vali Öksüz’den Kars halkına ‘15 Temmuz’ teşekkürü!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, “Türkiye ve Bayrak aşkına Aşkına' temasıyla Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da kutlanıyor ve 15 Temmuz şehitleri anılıyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valisi Türker Öksüz, etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesinin 15 Temmuz Resim Sergisinin açılışını yaptıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi hanin darbecilere karşı direnen Kars halkına teşekkür etti.

Tüm protokol mensupları ile birlikte Cuma namazı öncesi şehitler için Evliya Camisinde okunan Mevlid-i Şerif’e de katılan Vali Öksüz, 15 Temmuz gecesi Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinin 6’ıncı yılını ilimizde de coşkuyla kutladıklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi Kars halkının hain darbecilere karşı durduğunu, ülkesine, bayrağına ve vatanına sahip çıktığını hatırlatan Vali Öksüz, şükranlarını sundu. O gece Kars halkının kahramanlığının ve cesaretinin istenmeyen üzücü olayları önlediğini de belirten Vali Öksüz, “ Bu vesileyle bütün Karslı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan da razı olsun. Karslı vatandaşlarımızın bu kararlılığı olduğu sürece Kars olarak başaramayacağımızı hiçbir hedef, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Tüm Kars halkına teşekkür ediyorum ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

MİLLETİMİZİN O KARARLI DURUŞUNA GÜVENİYORUZ

Bugün bu etkinlikleri yaparken aynı zamanda milletimizin 6 yıl önce sergilediği o dik duruşu, cesareti, kahramanlığını ve çok güçlü iradesini saygıyla ve minnetle anıyoruz. Çünkü ülkemize yönelen bu hain saldırı karşısında milletimizin bu kararlılığı ve dik duruşu olmasaydı o gece o darbe teşebbüsünü geri püskürtmek belki de mümkün olmayacaktı. Onun için bundan 6 yıl önce o dik duruşu sergileyen tüm kişiler, tüm vatandaşlarımız bütün kurumlarımızı bugün minnet ve şükran’la anıyoruz. O gün canı pahasına ülkemizin istiklaline, istikbaline ve bekasında sahip çıkan ve canını veren şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz ve onları saygıyla anıyoruz, aileler ile birlikte huzurlu bir yaşam diliyoruz. Bugün biz meydanlara çıkarken ‘Türkiye aşkına dedik, Demokrasi aşkına dedik, milli irade aşkına’ dedik. Bunları söylerken de milletimize güvenerek bunları söylüyoruz. Milletimizin o kararlı duruşuna güveniyor ki bunları söylüyoruz. O dik duruş bütün dünya’ya gösterdi ki; milletimizin demokrasiye, milli iradeye sahip çıkışı sayesinde ülkemiz hiçbir saldırıya ve kendine yönelecek hiçbir girişime ve fırsat vermeyecektir. Bundan sonrada ‘Türkiye geçilmez’ diyoruz. ve Milli Birlik ve Demokrasi Gününün hayırlı olmasını diliyorum ve kutluyorum. Bize bu günleri gösteren ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizler de bugün gün boyu çeşitli etkinliklerle başladık hem o günkü vatandaşlarımızın gösterdiği cesareti ve kararlarlığı bir yandan anarken onları hafızalarda canlı tutmaya çalışıyoruz. Çünkü biz onu canlı tuttukça milletimizin geleceği de daha parlak, daha aydınlık olacaktır. Tekrar Demokrasi Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler