Vali Özdemir'in Edirne'deki İlk Projesi: Kars ...!

Vali Özdemir'in Edirne'deki İlk Projesi: Kars ...!

Son Valiler Kararnamesiyle Kars Valiliğinden Edirne Valiliği görevine atanan Vali Günay Özdemir için karşılama töreni düzenlendi. Vali Günay, "Kars'tan Edirne'ye hızlı tren projesinin inşallah kısa sürede biteceğine inanıyoruz" dedi.

Tebrikleri kabul ettikten sonra makamında gazetecilere açıklama yapan Vali Özdemir, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'ndan sonra Pekin'den Londra'ya kadar İpek Yolu'nun tekrar canlanmasıyla bu bölgede de Edirne çok önemli bir kent olacak. Bununla ilgili alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bunun hızlı bir şekilde biteceğine inanıyorum. Özellikle İstanbul'dan Halkalı'dan sınıra kadar olan bölümle ilgili de çalışmalar devam ediyor. Geçen Salı günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Karslı Ahmet Aslan'la birlikteydik. Özellikle ben Edirne'yle ilgili demir yolunun bitmesiyle ilgili kendisiyle görüştüğümde 'En kısa zamanda ihalesini yapacağız' dedi. Edirneli hemşehrilerimize büyük destek vereceklerini söylediler" dedi.

Edirne ile ilgili bir müjde verdiğini de aktaran Vali Özdemir, "Ben özellikle bu müjdeyi de bugün vermek istedim hızlı treni. Edirne'den Kars'a hızlı tren projesinin inşallah kısa sürede biteceğine inanıyoruz. Çünkü şu anlamda önemli. Biliyorsunuz Bakü, Tiflis, Kars bittikten sonra Pekin'den Londra'ya kadar 'Orta Hat' dediğimiz bir tren projesi var. Şimdiki hat özellikle Rusya üzerinden Kuzey'den geçiyor ve burada hem maliyet hem de sıkıntılar oluştuğu zaman kullanılamaz durumda oluyor. Bu orta hat olduğu zaman bir de Edirne'den Kars'a hızlı tren daha önce planlanandan hızlı gerçekleşeceğine inanıyorum inşallah onu da görürüz en kısa zamanda" diye konuştu.

vali-ozdemirin-edirnedeki-ilk-projesi-kars-..-(1).jpgvali-ozdemirin-edirnedeki-ilk-projesi-kars-..-(2).jpgvali-ozdemirin-edirnedeki-ilk-projesi-kars-..-(3).jpgvali-ozdemirin-edirnedeki-ilk-projesi-kars-..-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler