Vali Polat : 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Vali Polat : 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Polat’ın mesajı şöyle:

Aile, toplumun en önemli yapı taşıdır. Hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Kadına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; kadına yönelik şiddetin önlenmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, ceza mevzuatlarından kadınlarımızı ve aileyi korumaya kadar birçok konuda düzenlemeler yapılmaktadır.

Yapılan tüm bu düzenlemeler neticesinde toplumsal ve ekonomik yaşamın en temel parçası olan kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla ülkemizin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur.

Bu düşüncelerle, Şehit ve Gazi yakını Kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygıyla selamlıyorum.

Kaynak:Mesut Adıgüzel

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler