Vali Rahmi Doğan'ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Vali Rahmi Doğan'ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Doğan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

İnsana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin (sav), âlemlere rahmet olarak dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir kutlu doğuşun yıldönümünü bu yıl “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla kutluyoruz.

Rahmet, güzel ahlak, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Muhammed’ül Emin Efendimiz (sav), akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya güven, huzur, barış, samimiyet ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiş ve insanlık tarihi açısından cehalet devrini kapatıp aydınlık devrin doğuşunu sağlamıştır.

Kur’an ahlakıyla donatılan Peygamber Efendimizin (sav) doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Bu günler, Hz. Peygambere (sav) olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize karşı olan sevgi, kardeşlik ve güven duygularının güç kazanacağı müstesna günlerdir.

Bugün insanlık, küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşamaktadır. Ahlak ve hukuk tanımayan, zalimane, karanlık ve kuralsız savaşların pençesinde olan İslam coğrafyası, güven duygusunu kaybetmiştir. Ülkemizde; 15 Temmuz ihanet, işgal ve darbe teşebbüsü ile dine olan güven yara almıştır. Bütün insanlık güvensizlik girdabına girmiştir. Dünyanın, tabiatın, coğrafyamızın ve toplumda yara alan güven duygusunun yeniden tesis edilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir.

Bizlere düşen, Sevgili Peygamberimizi (sav) kendimizden çok sevmek ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmak, O’nun hidayet yolundan gitmek olmalıdır. Bu nedenle; tüm Müslümanlar, Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimiz ve onun Ehli Beyt’i etrafında kenetlenmeli, gerek dini gerekse beşeri alanda, farklı dil, ırk, soy, mezhep gibi her türlü kısır çekişmeleri, ayrılıkları, aykırılıkları bir tarafa bırakarak, İslam, peygamber, vatan ve insan sevgisi ortak ekseninde birleşmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm insanlığın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) yolunda, samimiyet ekseninde sevgi, barış, mutluluk, huzur ve güven içinde yaşamasını diliyor, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler