Vali Tepe'den Tartışmalara Tepki

Vali Tepe'den Tartışmalara Tepki

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış şehitlerinin kamuoyu önünde ve halk nezdinde 90 bin şehit olarak oturmuş ifadesinin sünger gibi bir oraya bir buraya çekilmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış şehitlerinin kamuoyu önünde ve halk nezdinde 90 bin şehit olarak oturmuş ifadesinin sünger gibi bir oraya bir buraya çekilmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

Vali Tepe, 1915 yılında Sarıkamış'ta şehit olan Mehmetçik sayılarına yönelik gündeme gelen ifadeleri eleştirdi. Sarıkamış'ta şehit olan Mehmetçik sayısının, bu konuya uzak bir kısım tarihçiler tarafından gündeme gelmek için kullanıldığını ileri süren ve mevcut durumun kendisini üzdüğünü aktaran Vali Tepe, Sarıkamış şehitlerinin 98. yılı ama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sempozyumun 3 gün sürdüğünü ve 3 günlük sempozyumda bu konuların genişçe işlendiğini bu çalışmaların ise akademik olduğunu vurgulayarak, "Ben Kars'a gelmeden önce Sarıkamış'ta şehit olan Mehmetçik sayısını 90 bin olarak biliyordum. Benim gibi 76 milyon vatandaşımızda böyle biliyor."dedi.

"SARIKAMIŞ' A GİTMEDEN TERÖR OLAYLARINDA NEKADAR KAYIP VERDİĞİMİZ BELLİ Mİ?"

Vali Tepe, bir kısım kişilerin Sarıkamış şehitlerini anma programının yapıldığı tarihlerde ortaya çıkıp şehit sayıları ilgili telaffuz ettikleri rakamlar üzerinde durarak, "Yok efendim 67 bin 246 oldu diyor. Saydın mı? Saydınız mı? Yok böyle bir şey." siteminde bulundu.

Sarıkamış Şehit sayısının açıklığa kavuşturulmasınana yönelik ise Vali Tepe, "Biz Kore savaşında kaç kişinin öldüğü konusunda ne kadar şeyiz ki? Kıbrıs'ta ne kadarız ki? Çanakkale'de ne kadar eminiz ki? Yani biz bu manada, geçelim onları, şimdi PKK ile terör ile mücadelemizdeki ben bu işin başında bulundum jandarmaya sor ayrı rakam verir emniyete sor ayrı rakam çıkar. Genel Kurmaya sor ayrı rakam çıkar. Şimdi biz bu rakamlarla kendi kendimizi niye uğraştırıyoruz. Bizim şu anda halk retoriğinde 90 bin olarak belirgin olmuş mu? artık bununla ilgili konuşulmamalıdır. Ama şunun ile ilgili olsa, nedir hatalarımız? Nerde hata yaptık? Ne yanlış yapıldı da bunlar yaşandı? Bunlara eyvallah bunlara hiçbir zaman karşı değilim. Bunlar bir tabu olarak kalsın anlamında söylemiyorum." dedi.

Cihan Haber Ajansı 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler