Vali Tepe'nin Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Tepe'nin Dünya Engelliler Günü Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; kadın, erkek, engelli, engelsiz, genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi en önemli önceliklerimizdendir.

Vali Tepe'nin Dünya Engelliler Günü Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; kadın, erkek, engelli, engelsiz, genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi en önemli önceliklerimizdendir. Engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması hem vicdani sorumluluğumuzun hem de sosyal devlet anlayışımızın gereğidir.

 

Engelli vatandaşlarımızın, sadece ‘Engelliler Günü’nde hatırlanması elbette engelli vatandaşlarımıza yapılacak en büyük haksızlıktır. Çünkü; onlar hayatın içinde her gün varlar ve toplumsal hayatta iç içe yaşamaktayız. Ancak; ‘Engelliler Günü’, senede bir gün de olsa engelli vatandaşlarımızın; sorunlarının gündeme getirilmesi, kendilerine tanınan haklardan ve fırsatlardan eşit şekilde ve en üst düzeyde yararlanması, yaşam kalitelerini yükseltecek maddi, manevi ve yasal imkanlara sahip olmalarının sağlanması, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından çok önemlidir.

 

Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve yaşamlarını idame ettirebilmeleri için yardım ve desteğe muhtaç engellilerin ailelerine maaş bağlanarak ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda; ilimizde Aralık ayı itibariyle 1680 kişiye evde bakım hizmeti verilmekte olup, bu vatandaşlarımıza 11 milyon 547 bin 479 TL ödeme yapılmıştır. Evde bakım uygulamasının yalnızca bir maddi yardım başlığında sınırlı kalmayıp, evde bakım aylığı alan herkese bakım hizmetleri alanında eğitim verilmesi konusunda da çalışmalar yapılmaktadır. Bu manada; evde bakım hizmetinin sağlanamadığı durumlarda evde bakım hizmetinde sağlanabilecek her türlü imkanın sağlandığı Umut Evleri’nin kurulma çalışmaları devam etmektedir.

 

Bütün bu destek programlarına rağmen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engellilere Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizce 35 engellimize bakım ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir. 75. Yıl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde de vatandaşlarımızın hizmetinde olup, bu merkezimizden de yaklaşık 35 öğrenci yararlanmaktadır. Ayrıca; ilimizde 3 adet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet vermekte olup, bu merkezlerden yaklaşık 517 vatandaşımız yararlanmakta ve bu merkezlere devletimiz tarafından ortalama aylık 208 Bin TL. ödeme yapılmaktadır.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlık, mutluluk, esenlik dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler