Vali Tepe'nin Nevruz Mesajı

Vali Tepe'nin Nevruz Mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Baharın gelişini müjdeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, 21 Mart'ın; kardeşçe, barış içinde yaşama arzusunun coştuğu gün olduğunu söyledi.

 

Mesaj şöyle:
Nevruz, geleneğimizde yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluğu ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür.
 
Nevruz, diğer bir ifadeyle “baharın gelişi”, tabiatla iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı “ana” olarak nitelendiren milletimizin ananesinde önemli bir yere sahiptir. Nevruz, bereketin simgesi, dirilişin işareti, doğanın yeni bir enerjiyle canlanışıdır. Yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı, gönüllerimizdeki duyguların iç içe geçtiği, yeni bir mevsime, yeni bir bahara yolculuğun başlangıcıdır. Birlikte sevinme ve neşelenme günüdür… Karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, milletçe bir arada, kardeşçe, barış içinde yaşama arzusunun anlam kazandığı, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu gündür.
 
Ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, ilelebet kutlayabilmemiz; bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır.
 
Binlerce yıllık şanlı tarihimizden, atalarımızdan gelen, milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine vesile olan, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan nevruzu, ilelebet yaşatma ve bize yurt olan bu kutsal toprakları en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla Karslı hemşehrilerime sağlık, mutluluk ve huzur dolu yarınlar diliyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler