Van Büyükşehir Belediyesi "Van Kilimleri" kataloğu çıkardı

Van Büyükşehir Belediyesi "Van Kilimleri" kataloğu çıkardı

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel birikimine katkı sağlamak amacıyla "Van Kilimleri" kataloğu çıkarttı. Belediyeden yapılan...

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel birikimine katkı sağlamak amacıyla "Van Kilimleri" kataloğu çıkarttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kültür ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla birçok proje hayata geçirildi.

Bu kapsamda, yöre halkı tarafından dokunan Van kilimlerinin tanıtılması amacıyla katalog çıkaran belediye, böylece hem atölyelerde dokunan kilimleri hem de motif ve desen isimlerini kayıt altına aldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, her ilmeğinde alın teri, her motifinde bir hikaye barındıran Van kilimlerini, dünyaya tanıtmak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Belediye olarak kültür ve sanat alanında da çalışmalar yürüttüklerini belirten Bilmez, şunları kaydetti:

"Daha önce kentin tarih ve kültürünü anlatan 12 ciltlik kitap setinin basımını yapmıştık. Belediye tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdik. Van kilimini kayıt altına aldık. Basımını yaptığımız katalogları yurt içi ve yurt dışındaki turizm ofisleri, satış ofisleri, sanat galerileri, müzeler, oteller ve turizmin olduğu bölgelere gönderdik. Unutulmaya yüz tutmuş kilim sanatı Büyükşehir Belediyesi eliyle devam edecek. Geçmiş yıllarda her evde bir kilim tezgahı vardı. Maalesef bölgede kilim yapan kimse kalmadı. Bu sanatın devam etmesi için atölyelerimizde kilim üretimine devam ediyoruz. Yeni ustaların yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Kilim yapmak çok zor ve sabır isteyen zahmetli bir iş. Bu kilimlerin her santiminde el emeği, göz nuru ve tarih var."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler