Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den Mevlit Kandili mesajı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den Mevlit Kandili mesajı

VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Bilmez, mesajında, alemlerin...

VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilmez, mesajında, alemlerin efendisi Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili'ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiklerinde, Hz. Muhammed'in ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı hak ve adalet gibi kavramların insanlık için ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Bilmez, şunları kaydetti:

"Mevlit Kandili, peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, Vanlı hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek günün birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler