Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in Öğretmenler Günü mesajı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in Öğretmenler Günü mesajı

VAN (AA) - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajı yayımladı.Bilmez, mesajında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün,...

VAN (AA) - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajı yayımladı.

Bilmez, mesajında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, 1981'den bu yana coşkuyla kutlandığını belirtti.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olduğunu kaydeden Bilmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse, canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak çalışkan ve ileriye bakan öğretmenlerimizdir. Vatanımızda ve ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakarlıklar göstererek eğitim öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren, gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece Öğretmenler Gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir."

Bilmez, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğin teminatı olan çocukları bir cevher gibi işleyen, yetiştiren öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler