‘VATANDAŞLIK’ HALLERİ BELGESEL

‘VATANDAŞLIK’ HALLERİ BELGESEL

KARS'TA 'VATANDAŞLIK' HALLERİ BELGESEL GÖSTERİMİ VE SÖYLEŞİ

KARS'TA ‘VATANDAŞLIK’ HALLERİ BELGESEL GÖSTERİMİ VE SÖYLEŞİ

  Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Demokratikleşme Programı’nın yürüttüğü Azınlık Hakları ve Anayasal Vatandaşlık Projesi kapsamında ‘Su Film' tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki Gayrimüslim vakıfların mülkiyet sorununu ele alan ‘vatandaşlık’ halleri isimli belgesel, izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

  6 Kasım 2009 Cuma günü saat 17.30’da Kars Sim-Er Otel’de düzenlenecek gösterimin sonrasında, TESEV Demokratikleşme Programı Yöneticisi Dilek Kurban’ın katılacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

  Belgesel, 1950’lerin sonlarından bu yana gayri hukuki uygulamalar ile mazbataya alınan veya mülkleri elinden alınan cemaat vakıflarının ayakta kalma mücadelesini ve bu mücadelenin Türkiye’nin Gayrimüslim vatandaşlarının gündelik hayatları açısından taşıdığı anlamı göstermeyi hedefliyor.

  Konuyla ilgili bilgi veren Esra Bakkalbaşıoğlu, “Etkinliğin gerçekleşmesindeki katkılarından ötürü Açık Toplum Vakfı, İsveç Başkonsolosluğu ve Global Diyalog’a, belgeselin hazırlanmasındaki desteğinden ötürü ise Heinrich Böll Stiftung Derneği’ne teşekkür ederiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler