Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmadı!

Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmadı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve protokol tarafından başlanılan yürüyüşe soğuk hava damgasını vurdu.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Enver Paşa komutasında 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış’taki Allah-u Ekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken yetersiz kıyafetleri ile şiddetli soğuklara yenik düşen binlerce şehit, Sarıkamış’ta şiddetli soğukta anıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve protokol tarafından başlanılan yürüyüşe soğuk hava damgasını vurdu. Vatandaşlardan bazıları çocuklarını üşümemeleri için araçlara bindirmek zorunda kalırken, yürüyenlerin ise bıyıkları adeta buz bağladı. Tir tir titreyerek yürüyenler Sarıkamış şehitlerinin 101 yıl önce yaşadıklarını iliklerine kadar hissettiler.

Dondurucu soğukta gerçekleşen 8 kilometrelik yürüyüş, Yukarı Sarıkamış Şehitliği tören alanında son buldu. Tören alanındaki anma programı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve bir manga asker saygı atışı yaptı. Ardından da şehitler için Kuran’ı Kerim okundu. Okunan Kuran’ın ardından sırasıyla Genlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış 9. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, şehitlik anıtına çelenk sundu.Anma programında dondurucu kar üzerinde sahneye konulan ve Sarıkamış Harekâtını canlandıran gösteri duygulu anlar yaşattı.

Anma programı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konuşmasının ardından son buldu. Bakan Kılıç şunları söyledi:

“Bu cennet vatanın bu günlere gelmesi için, bu cennet vatanın geleceğe yürümesi için canlarını ortaya koymuş ve ortaya koyacak olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırası için bir aradayız. Burada tek bir amaç için buradayız" diyen Bakan Çağatay Kılıç,  "Ay yıldızlı bayrağımızın altında bir arada hep beraber hiçbir ayrılık olmaksızın ecdadımızdan aldığımız güç ile medeniyetimizden, inancımızdan aldığımız güç ile beraber ve bir olarak geleceğe yürüyeceğiz. Burada inşallah tamamlanacak olan şehitliklerimiz ile beraber aynı Çanakkale’de yaptığımız gibi Malazgirt’te yaptığımız gibi yıl içerisinde de bir çok defalar gençlerimizi buraya getireceğiz inşallah. Ecdatlarının:, dedelerinin büyüklerinin burada nasıl bir fedakarlık gösterdiklerini en iyi şekilde anlamalarına yardımcı olacağız, bizim görevimiz budur. Sayın cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın bize talimatları budur.  İnşallah ecdadımıza layık bir nesil olarak geleceğe de ay yıldızlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz.”

NARGİN ADASINDAN GETİRİLEN TOPRAK ŞEHİTLİK ANITINA BIRAKILDI

Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız koordinesinde Türkî Cumhuriyetlerden 8 ülkeden gelerek dün gece Sarıkamış Şehitleri için saygı nöbeti tutan öğrenciler de törende hazır bulundu. Azerbaycan Nargin Adası’ndan getirilen şehitlerin toprağı dualar eşliğinde Sarıkamış Şehitlik anıtına bırakıldı. 

sarikamis-sehitleri-(2).jpgsarikamis-sehitleri-(1).jpgsarikamis-sehitleri-(3).jpgsarikamis-sehitleri-(4).jpgsarikamis-sehitleri-(5).jpgsarikamis-sehitleri-(6).jpgsarikamis-sehitleri-(7).jpgsarikamis-sehitleri-(8).jpgsarikamis-sehitleri-(9).jpgsarikamis-sehitleri-(10).jpgsarikamis-sehitleri-(11).jpgsarikamis-sehitleri-(12).jpgsarikamis-sehitleri-(13).jpgsarikamis-sehitleri-(14).jpgsarikamis-sehitleri-(15).jpgsarikamis-sehitleri-(16).jpgsarikamis-sehitleri-(17).jpgsarikamis-sehitleri-(19).jpgsarikamis-sehitleri-(18).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler