Vekil Kılıç'tan Selim Göle Yolu Müjdesi!

Vekil Kılıç'tan Selim Göle Yolu Müjdesi!

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Selim-Göle yolunda incelemelerde bulundu.

Vekil Kılıç'tan Selim Göle Yolu Müjdesi!


- AK PARTİ KAS MİLLETVEKİLİ SELİM-GÖLE YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU 

- MİLLETVEKİLİ PROF. DR. YUNUS KILIÇ; 

- “BU YILSONU BİRLİKTE SELİM-GÖLE YOLNU KULLANACAĞIZ”


AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Selim-Göle yolunda incelemelerde bulundu.


Kılıç’a Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Selim belediye Başkanı Muhittin Yücel, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Selim İlçe Başkanı ve çok sayıda da partili eşlik etti. 


AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Selim Göle yolunda çalışmaların yapıldığını, ancak zaman zaman bir takım aksaklıklar yaşandığını, bu aksaklıkların giderildiğini ve Selim Göle yolunun bu yılın sonuna kadar ulaşım yapılacak hale getirileceğini söyledi.

Köylülerle de bir süre görüşen Kılıç, birileri gibi laf üretmediklerini, kendilerinin iş yaptıklarını belirterek, vatandaşlardan kendilerine güvenmelerini istedi.


Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Selim-Göle yolunun aşağı yukarı bir yıldan beri çalışmalarının biraz yavaş gittiği Bozkuş köyünün üst tarafındayız. Bu yol Selim ile Göle arası normalde 44 kilometre, daha önce Selim tarafında iki ayrı ihale olarak toplam 25 kilometresi yapılmış, asfaltı da yapılmış. Zaten Bozkuş’a kadar neredeyse bu yol kullanılıyor. Sıkıntı nedir. Bu yoldaki yavaşlamanın sebebi şudur. Köy içerisinde Bozkuş köyü içerisinde vatandaşın istimlak problemleri var. Yani istimlak edilmesi gereken, yol geçtiği zaman biraz kullanımın zorlaşacağı bir iki konut vardı. Bunların kendi yaşadıkları alan vardı. Ve hukuki süreç uzadığı için tabi bunun sonucu beklenmeden her hangi bir icraat yapılamıyordu” dedi.


“BU YILSONU BİRLİKTE BU YOLU KULLANACAĞIZ”


AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, istimlak sorununu çözdüklerini, yolunun ihalesini yaptıklarını ve müşavir firmanın çalışmalarına başladığını kaydetti.


Prof. Dr. Yunus Kılıç, konuyla ilgili İHA’ya yaptığı açıklamada, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Bozkuş’ta yukarısı Göle’den gelen bu 11 kilometre kısmı da asfaltlanmış bitmiş durumda. Yani 25 bizim tarafta yapılmış bitmiş, 11 de Göle tarafından asfaltlanmış yapılmış bitmiş. Toplam 36 kilometre zaten hali hazırda asfalt ve kullanımda geriye kalan 8 kilometrelik kısmında da en zor kısmıdır burası. En dik kısmıdır. Ve o geçidin yapılması gereken zorlanılan alan burası. Burasıda yeni bir ihaleyle, ikmal ihalesiyle bu yıl yapıldı ikmal ihalesi. Yaklaşık 4.7 milyon TL. onay süresinden geçti onaylandı. Şu anada müşavir firma buradaki gerekli çalışmalarını yapıyor. Ve şunu rahatlıkla buradan söyleyebiliriz. Bu yıl Selim-Göle yolu en azından geçit verebilecek, kullanılabilir hale gelebilecek bir şekilde sonuçlandırılacak. Belki ufak tefek işte duvardır. Kenarlarında çeşitli yapılardır. Çeşitli sanat yapılarıdır. Bunların bir kısmı gelecek seneye sarkabilir. Ama yolun kullanımına engel şeyler bunlar olmayacak. Yani kısaca toparlayacak olursak tamamı 44 kilometre olan iki tane Kars tarafında, bir tane Göle tarafında ihaleler yapılmış tamamlanmış olan Selim-Göle yolunun Bozkuş köyünün üst tarafında kalan kısmı da bu yıl geçit verecek hale gelecek. Ve bunun bu kadar gecikmesinin sebebi kaynak yokluğundan, prosedür noksanlığından ilgi alaka eksikliğinden değil. Tamamen coğrafi şartların zorluğundan ve buradaki istimlak problemlerinden kaynaklanıyordu. İstimlak problemlerini de bizim vazifemiz olmamasına rağmen, siyasetin vazifesi olmamasına rağmen bizzat adım adım köylünün kendi haklarını koruyacak şekilde devletin işini hızlandıracak şekilde adım adım biz takip ettik. Biz sonuçlandırdık. İnşallah bu yılın sonunda hep beraber bu yoldan kış olmadan hep birlikte geçeceğiz.”

1.20130720182659..gif2.20130720182722..gif3.20130720182735..gif4.20130720182752..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler