Vekillerden Açılışa Davet

Vekillerden Açılışa Davet

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev'in teşrifleriyle gerçekleşecek olan bir dizi programa tüm Kars halkını davet ettiler.

Vekillerden Açılışa Davet

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev’in teşrifleriyle, yarın (17 Mart 2015 Salı) saat 13.00’te 32 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle beraber il merkez ve ilçelerinde 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan toplam 144 derslikli 18 okulun toplu açılış töreni ile saat: 15.30’de Selim ilçesinde TANAP projesinin temel atma törenine tüm Kars halkını davet ettiler.

Vekillerin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın ilham Aliyev’in teşrifleriyle, 17 Mart 2015 Salı günü saat 13.00 te 32 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle beraber  ilimiz merkez ve ilçelerinde 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan toplam 144 derslikli 18 okulumuzun toplu açılış töreni yapılacak, akabinde aynı gün saat 15.30 da Selim ilçemizde TANAP projesinin temel atma töreni gerçekleştirilecektir.

Ayrıca bilinmesini isteriz ki,  ilimiz ve ilçelerimizde 262 derslikli ve 600 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan 23 adet okulumuzun yapımı devam etmekte olup, 120 derslikli ve 600 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan 9 adet okulumuzda yatırım programına alınmış ve planlaması devam etmektedir.

Kıymetli hemşerilerimizin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok yüksek bir oranda destek verdiği, ilimize hep büyük ilgi ve alaka gösteren ve seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanımızı büyük bir coşkuyla karşılamaya davet ediyoruz.

Sayın cumhurbaşkanımız, ilimizde istihdama ciddi manada katkı sağlayacağına inandığımız bu önemli proje ve açılışlarla Serhat Şehri Kars’a olan ilgisini, desteğini devam ettirmektedir. Bilindiği üzere, iki kardeş ülke olan Türkiye ile Azerbaycan bu güne kadar olduğu gibi, dünyanın gıpta ile baktığı yeni bir büyük projede güç birliği yapmaya devam ediyor.

Türkiye’nin gücüne güç katacak olan bu proje, TANAP olarak ifade edilen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’dir. Türkiye ve Azerbaycan bu güne değin başarı ile yürüttükleri projelerine bir yenisini daha eklemek suretiyle dünya enerji piyasalarında büyük ses getirecek ve bütün nazarları Türkiye’ye ve Serhat şehrimiz olan Kars’a çevirecek dev bir proje olan TANAP projesinin temel atma töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in teşrifleriyle ilimizde gerçekleşmesi bizim için bir onur ve mutluluk vesilesidir.

Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasını amaçlayan TANAP projesi ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının karşılanması ve bununla birlikte bölgede gaz çeşitliliğinin temin edilmesi hedeflenmektedir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler