Vekillerden Kapu’ya Ziyaret!

Vekillerden Kapu’ya Ziyaret!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, göreve yeni atanan Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu'yu ziyaret etti.

Vekillerden Kapu’ya Ziyaret!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, göreve yeni atanan Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu’yu ziyaret etti.

Kapu’ya hayırlı olsun dileklerinde bulunan Arslan ve Kılıç, görevinde başarıları diledi. Ziyaret sırasında düşüncelerini ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Kalkınma Ajansı SERKA’nın kuruluş amacı itibariyle çok önemli bir kurum olduğunu dikkat çekerek Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da çok önemeli projeler geliştirdiği söyledi. Arslan, Kapu’ya hazırlayacakları projeleri tamamlayıp Ankara’da takip edilecek hale getirdikten sonra üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarının sözünü verdi.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da faaliyet gösteren SERKA’nın hayata geçireceği projelerin Ankara ayağında Kılıç ile birlikte ellerinden gelen bütün destekleri seferber edeceklerini de belirten Arslan, Kapu’nun Kafkas Üniversitesinde görev yaptığı sırada da SERKA’nın projelerine katkı koyduğunu söyledi. Kapu’nun bundan böylede SERKA aracılığıyla bölge illeri için çalışmalarının devam edeceğini de belirten Arslan: “Üniversitede iken SERKA için verdiğiniz katkılar dolaylı katkılardı. Ama bundan sonra da doğrunda katkılarınız devam edecek. Bu katkılar da sadece Kars ölçekli değil bölgemiz ölçekli olacak. İnşallah bölgesel projeleri sizler hazırlarsınız bizler de Ankara’dan gerekli destekleri veririz. Üzerimize düşen ne varsa yaparız. Yeter ki sizler bir şeyler yapın ve takip edilebilir aşamaya getirin, bizler de seve seve takip ederiz.  Ve sizinle yol alacağımızı düşünüyoruz. “ dedi.

KAPU: “İKİ ADET 10’AR MİLYON EUROLUK PROJE İHALE AŞAMASINDA”

Arslan ve Kılıç’ın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Kapu da SERKA’nın bölge illeri için son derece önemli bir kurum olduğunu hatırlattı.

 Ziyaret sırasında Kapu, SERKA tarafından hayata geçirilen her biri 10’ar Milyon Euro değerinde olan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti’ IPA Projesi ve dört ilde ‘Peynir Altı Sularının Ekonomiye Dönüştürülmesi’ projelerinin hazır olduğunu ve ihale aşamasında olduğunu dile getirdi.

Bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için Arslan ve Kılıç’ta destek isteyen Kapu: “Takip edilebilir çok önemli iki adet 10’ar Milyon Euro’luk proje var. Avrupa Birliği tarafından her şeyi kabul edilmiş ve sadece kazmayı vurmamız gerekecek projeler bunlar. Biri ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti’ IPA Projesi ve bir diğeri de bölge illerinde peynir altı sularının ekonomiye dönüştürülmesi projeleridir. Her iki proje de ihale aşamasındadır. Bu yönde sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

KILIÇ: “YENİ PROJELER SIRADA…”

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ta, bu projelerin hayata geçirilmesinin ardından bu projenin en az iki katı büyük bir projenin de sırada olduğunu açıkladı. Kapu’ya yeni görevinde başarılar dileyen Kılıç: “Bu projelerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesinin ardından bu projenin iki katı büyüklüğünde bir başka projenin de sırada olduğunu Ahmet Bey ile bana bildirdiler. Burada amaç özellikle taht düzü dediğimiz bu bölgede tarihi eser konumunda olan varlıklarımızın korunmak suretiyle eski haline dönüştürülmesidir. Aynı zamanda bölgede sokak sağlıklaştırmalarında yapılacak. Bölgenin tarihi kimliğinin korunacağı ve ön plana çıkartılacağı gibi Kars kimlikli bir hale getirilecek. Kars’ta şu zamana kadar tarihi eserler boyayarak ve çeşitli şekillerde çirkinleştirilmiş ve tarihi killiği büyük oranda bozulmuştur. Bu yapılan bu proje ile yeniden eski haline dönüştürülecek. “şeklinde konuştu.

Ziyaretlerin sonunda ise SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Arslan ve Kılıç’a brifing verdikten sonra, 2015 yılına ait projeler ve proje aşamasında olan çeşitli çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Ziyaretler sırasında Arslan ve Kılıç’a, AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, Tanıtım ve Medya Başkanı Şener Günerhan, Mali İşler Başkanı Nihat Nebioğlu ve Halkla İlişkiler Başkanı İsmail Yıldız da eşlik etti. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler