Vekillerden Kars Valisine “Hoş geldin” ziyareti

Vekillerden Kars Valisine “Hoş geldin” ziyareti

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, görevine yeni başlayan vali Günay Özdemir'e “Hoş geldin” ziyaretinde bulundular.

Vekillerden Kars Valisine “Hoş geldin” ziyareti

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, görevine yeni başlayan vali Günay Özdemir’e “Hoş geldin” ziyaretinde bulundular.

Milletvekili Ahmet Arslan, “Genel anlamda biz Eyüp valimizin gidişinde planlanmış başka işler nedeniyle yoktuk. Özellikle 2 yıla yakın güzel ahenkli bulunduğumuz konumlara uygun olarak birbirimizi destekleyerek ilimize hizmet ettik. O yüzden Eyüp valimize teşekkür ediyorum. Tabi ki sayın valim Kars’ımıza hoş geldiniz diyoruz. Bugün resmi anlamda hayırlı olsun demeye geldik. İnşallah Kars için memleket için hayırlı olur. Biz aldığımız sorumluluk çerçevesinde sayın valim valilik makamı ve onun gereği çerçevesinde inşallah Kars’a hayırlı hizmetler ederiz. Birbirimizi destekleriz gerek burada gerek Ankara’da. Şunu biliyoruz ki eğer Ankara’da güç birliği yaparsanız kapılar daha hızlı ve daha verimli açılıyor. İnşallah biz o kapıları daha hızlı ve daha verimli açmak adına bütün gayretimizi ortaya koyacağız.” dedi.

Milletvekili Yunus Kılıç da, “Bu görevlerde düstur şudur: Öyle gördük, öyle duyduk. Gelene yer açmak gidenin de yerini doldurmak lazım. Sağolsun eski bir valimiz Eyüp Bey bizimle çok uyumlu bir çalışma sağladı. Ve bundan şehrimiz faydalandı. Güler yüzlüydü, neşeliydi. Allah bundan sonra ki hayatında huzur versin inşallah. Sayın valimiz bizim için belki bir şanstır. İstanbul gibi bir tecrübesi var. Bu büyük ölçeği Kars’ta daha verimli bir şekilde hizmete dönüştüreceğine inanıyoruz biz. O manada biz siyasi tarafı olarak şehrin sorunluluğunu üstlenmiş insanlar olarak bu uyumun önemli olduğunu daha önce ki çalışma ortamlarında gördük. Uyumdan huzur huzurdan hizmet oluşuyor. Ve sayın valim de kısa zamanda görmüştür ki şehrin özellikle Kars’ın huzura ve hizmete son derce ihtiyacı olan bir şehirdir. Bunun insanımızın yaşamına yaşam kalitesine sürdürülebilir bir şehre dönüşeceğine biz inanıyoruz. O yüzden bu duygu ve düşüncelerle sayın valimize hoş geldin diyoruz Kars halkı adına. Başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

Vali Günay Özdemir ise şunları söyledi:

“Geçmiş dönemde gerçekten Kars’ta tüm vali arkadaşlarımız bir şeyler yapmaya çalışmışlar. Ve her dönemde de o dönemin gerekleri ne ise o ihtiyaçları yerine getirmişler. Hakkıyla yerine getirdiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemde de Eyüp beyle iyi bir çalışma ortamı yakalanmış. Ve belli projeler şuan da devam ediyor. Biz o projeleri yapılan ileri sonuçlandıracağız. Ve onların üzerine günün şartlarına uygun bir şekilde ve halkımızla beraber siyasilerimizle beraber yine Ankara’da işbirliği içerisinde, Kars’la işbirliği içerisinde kesinlikle bir yönetişim anlayışla karşılıklı bilgi alışverişi içerisinde bu işleri hep beraber yapacağız. Çünkü bütün paydaşlar eğer uyumlu bir şekilde çalışmazsa hiçbir zaman gelişme hiçbir zaman ilerleme olmayacak biz bunun bilincindeyiz. Ve Kars’ımız aslında huzurlu bir yerdir. Şuan da bölgenin en huzurlu, en iyi, en belki güzel tahmin ettiğimden çok daha iyi bir Kars buldum. Güzel bir yer. Çünkü serhat kenti deyince artık uzakta, gözden ırakta, sınırda bir yer gibi algılanıyordu. Ama geldiğimde Anadolu’nun bütün özelliklerini yansıtan ve bütün farklı düşünceleriyle, farklı yapılarıyla huzur içerisinde yaşayan ve huzuru da Türkiye’ye örnek olabilecek bir ilimizdir. Ben bu yönden bütün Kars halkımızı kutluyorum. Ve bu huzurun devamını inşallah hep beraber sağlayacağız. Ama ekonomik anlamda da ve belki yapılacak işlerle ilgili günün şartlarına uygun bir şekilde geleceği yönetmeyle ilgili gelecekteki ihtiyaçlar ne ise ona uygun bir şekilde yeni projeler, yeni ilave işler yapılması gerekiyor. Onları da yine halkımızla beraber, yerel siyasetçilerimiz ve Ankara’da ki milletvekillerimizle beraber burada ki problemleri beraber çözeceğiz.” 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler