Vekillerimizden Bir Müjde Daha!

Vekillerimizden Bir Müjde Daha!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, bu kez de Kars'ın Manevi Mimarı Abul Hasan Harakani Hazretlerinin Evliya Camisi Bahçesinde bulunan türbesi ve çevresinin iyileştirilmesi için 7 Milyon TL tutarındaki ek ödeneğin Kars'a gönderildiğ

Vekillerimizden Bir Müjde Daha!

Tacettin DURMUŞ / KARS

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, bu kez de Kars’ın Manevi Mimarı Abul Hasan Harakani Hazretlerinin Evliya Camisi Bahçesinde bulunan türbesi ve çevresinin iyileştirilmesi için 7 Milyon TL tutarındaki ek ödeneğin Kars’a gönderildiğini açıkladılar.

Söz konusu ödeneğin bugün itibariyle Kars Valiliğine gönderildiğini belirten Arslan ve Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kars’a geldiği sırada Harakani Türbesi, Evliya Camii çevresi ile birlikte Kars Kalesi eteklerinde bulunan tarihi mekanda çevre düzenlemesi ve iyileştirme yapılması için söz konusu ödenek miktarının, Kars’a gönderilmesi için talimat verdiğini söylediler.

Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldikleri her defasında, Davutoğlu’nun Harakani Hazretlerine ve Kars’a verdiği önemi dile getirdiğini ve bölgede yapılan çalışmaları kendilerine sorduğunu da belirten vekiller, konu ile ilgili olarak ortak açıklamada bulundular.

Söz konusu çevre düzenlemesi ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu’nun Kars’a özel talimatlarının ve kendilerinin takibiyle 4 Milyon TL ödeneğin de daha önce Kars’a aktarıldığını belirten Arslan ve Kılıç: “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Kars’a ve Harakani Hazretlerine verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Kendileri Kars’a geldiklerinde, Harakani Hazretleri’nin türbesinin bulunduğu Evliya Camii çevresi ve Kars Kalesi eteklerinde bulunan tarihi alanın iyileştirilmesi için 7 Milyon TL tutarındaki ek ödeneğin de Kars’a gönderilmesini sağladı. Bizlerde Sayın Başbakanımızın bu yöndeki talimatlarının ardından takibimizi sürdürdük ve bu ödeneğin ilimize bir an önce ulaştırılmasını sağladık.” dediler. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler