Yaban Hayata Yem Takviyesi

Yaban Hayata Yem Takviyesi

Ardahan’da etkili olan kar yağışının ardından Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri yaban hayvanları için seferber oldu.

Ardahan’da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşması nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya yem bırakıldı. Ekipler, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı alanlara yaban hayvanları için ot, et ve buğday götürdü.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, Orman Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Erzurum 13. Bölge Müdürlüğü ve Ardahan İl Şube Müdürlüğü olarak yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Kış şartlarının gelmesi nedeniyle doğada yaşayan yaban hayvanlarına, özellikle bölgemizde bulunan karacaların, soğuktan etkilenmemeleri ve karınlarını doyurmaları için Şube Müdürlüğümüzce 1 buçuk ton ot, 2 ton buğday ve tiki ve diğer yırtıcı hayvanlar için ise 1 buçuk ton sakatat almış bulunmaktayız. Bugün de yine ekiplerimizle beraber doğada yaban hayvanlarının korunması ve onların karınlarını doyurmak için doğaya yem salımı yapmaktayız" dedi.
Şimşek, bölgede yaban hayatının korunmasına yönelik yemleme çalışmasının yanı sıra kaçak avcılığın önlenmesi için denetimlerin aralıksız sürdüğünü de sözlerine ekledi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler