Yaralı Öğrencilere Ziyaret!

Yaralı Öğrencilere Ziyaret!

VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR VEKİLİ YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

 

YARALI SAYISI 19’A ÇIKTI

KAZADA ÖLENLERİN 6’SI DA ARDAHAN NÜFUSUNA KAYITLI

Kars- Ardahan karayolunda yağış nedeniyle kayganlaşan yolda iki otomobil ve öğrenci servis aracının karıştığı zincirleme kazada ölen 6 kişinin isimleri belli oldu. Harakani Devlet Hastanesi morguna alınan cenazelerin isimleri şöyle: Halime Koç, Mikail Şit, Eylem Şit, Naciye Şit, Necdet Koç, Emirhan Şit. Tedavisi süren yaralıları hastanede ziyaret eden Vali Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaralı öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek ölenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundular.

Kaza dün saat 16.30 sıralarında Kars’ın Susuz ilçesiyle Ardahan arasındaki karayolunun 14’üncü kilometresinde meydana geldi. Kırkpınar mevkisinde havanın yağışlı olması nedeniyle kayganlaşan yolda, Ardahan’dan Kars istikametine gelmekte olan Erkan Tikicileri’nin kullandığı 25 FL 520 ile Ardahan istikametine gitmekte olan Necdet Koç idaresindeki 75 AC 980 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazayı gören ve Susuz ilçesinden aldığı öğrencileri Küçük Çatak köyüne götüren Erdoğan Gültekin yönetimindeki 36 M 1153 plakalı minibüs sürücüsü, demir yığınına dönüşen otomobillere çarpmamak için direksiyon kırdı. Minibüs yaklaşık 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı.

Ortalığın kan gölüne döndüğü kazada 75 AC 980 plakalı otomobilde bulunan Ardahan nüfusuna kayıtlı sürücü Necdet Koç (30) ile Halime Koç (44), Mikail Şit (55), Eylem Şit (28), Naciye Şit (45), Emirhan Şit (3) hayatını kaybetti, Coşkun Koç (23) isimli yolcu yaralandı.

25 FL 520 plakalı otomobilde de Kars nüfusuna kayıtlı sürücü Erkan Tikicieri (36) ile Nevzat Taşkıran (38) yaralandı.

Öğrenci servisinde yaralanan 16 kişinin isimleri ise şöyle:

Sürücü Erdoğan Gültekin (45), yolcular Ethem Mintaş (57), Halis Mece (53), Halis Mintaş (48)

Öğrenciler; Berfin Gültekin, Emine Gültekin, Gülsenem Gültekin, Duygu Mencik, Seçil Gültekin, Dilan Minkara, Selcan Meyan, Ayça Mintaş, Melike Merhan, Bahar Mintaş, İsa Merhan, Aynur Mençur

Kazanın öğrenilmesiyle birlikte Kars ve Ardahan’dan UMKE, AFAD, itfaiye ve çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ve polis, karayolunda kontrollü olarak trafik akışını sağlarken, ölenlerin cesetleri savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kaldırıldı. Yaralılar ise Kars ve Ardahan’daki hastanelere sevk edildi.

Kazada ölen ve yaralananlarla sürücülerin kimliklerinin belirlenmesi için başlatılan çalışmayla birlikte soruşturma sürdürülüyor.

Bu arada kazada ölen ve yaralananların yakınları, kısa sürede olay yerine ulaşarak yakınlarının sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştılar. Kaza sonrası öğrenci servisinden çocukların etrafa saçılan kitapları ve poşet içerisindeki ekmekleri, iki otomobilde bulunanların ayakkabı, çocuk oyuncağı ve yiyecekler görevlilerce toplandı.

Susuz Belediye Başkanı Murat Uray da kazanın ardından olay yerine giderek bilgi aldı. 

VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR VEKİLİ YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Milli Eğitim Müdür vekili Omsun Urlunç yaralıları hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldılar.

Vali Günay Özdemir, edinilen ilk bilgilere göre ölü sayısının 6, yaralı sayısının 14 olduğunu belirterek yaralıları hastanede ziyaret ettiklerini söyledi. Vali Özdemir, “Bugün maalesef Kars-Ardahan arasında üzücü bir kaza meydana geldi. ilk bilgilere göre 6 ölü 14 yaralımız var. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Şu anda yaralılarımızın durumu şöyle; biri ameliyata alınmıştı onun dışında diğerleri iyi. 3 araç kazaya karışmış durumda. Bunlardan biri öğrenci servisimiz. Öğrenci servisimiz diğer araçlara çarpmamak için yan yatmış. Öğrencilerimizde ciddi yaralanma yok. Hepsi şu anda gözlem altında ve hastanede tedavileri devam ediyor.” dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise, kazada ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiklerini ifade ederek, kazadan dolayı çok üzüntülü olduklarını söyledi. Yaralılara da acil şifalar dileyen Karaçanta, “Umarız bir daha böyle üzücü kazalar olmaz” temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdür vekili Osman Urlunç ise, “Bugün hakikaten çok üzücü bir kaza oldu. Susuz ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan ve Küçük çatak köyüne giden aracımız iki aracın karıştığı kazayı görüyor. Sürücü kazaya karışmamak için frene basınca yolunda kaygan olmasıyla şarampole yuvarlandı. 12 öğrencimiz yaralandı. Çok şükür öğrencilerden kaybımız yok. Hepsi şu anda hastanelerde tedavi altındalar. Hayati tehlikeleri yoktur. Hepsi taşımalı öğrenci. Kazada ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ŞAŞKIN

Tedavileri süren öğrenciler kazayı hatırlamadıklarını bir arda aracın durduğunu fark ettiklerini söylediler. Bazı öğrencilerde, “Yolda arabalar kaza yapmıştı. Dolu yağdı, şoförde dengesini kaybedince araba kaydı.” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler