Yaz Spor Okulları Kayıtları Başladı!

Yaz Spor Okulları Kayıtları Başladı!

Her yıl olduğu gibi okulların tatil olmasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir tarafında muhtelif branşlarda yaz spor okulları antrenörler gözetiminde okullar açılıncaya kadar faaliyetlerine devam edecek.

Bu kapsamda Kars’ta da yaz spor okul münacatları bu hafta içerisinde başladı. Okulların tatil olmasıyla birlikte faaliyetlerine başlayacak olan yaz spor okullarına ilişkin Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Gürsel Polat açıklamada bulundu.

Yaz spor okullarının 29 Haziran tarihinde faaliyetlerine başlayacağını hatırlatan Polat, “Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklarımız hangi branşlarla ilgileniyorlarsa o yönde ilgili spor salonlarından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz spor servisinden veya antrenörlerinden müracaat formunu alarak bize müracaatta bulunabilirler. Yaz spor okulları her yıl olduğu gibi 29 Haziran’da başlayacak. İlimiz ve ilçelerimizde 25’e yakın branşta; 5-18 yaş arası gençlerimize yaz spor okullarında sportif faaliyetler ve antrenmanlarda yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi.

Öte yandan okul sporu faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Polat, “Kafkas Üniversitesi spor salonunda okullar arası futbol müsabakalarımız devam ediyor. Üst Minikler Boks Şampiyonası için ilimiz sporcuları Mersin ilinde yapılacak olan şampiyonaya katılacak. Yine okul sporları kick boks müsabakaları Samsun ilinde yapılacak ve oraya da ilimiz sporcuları katılacak. Kastamonu ilinde yapılacak olan okul sporları Küçük Kız Birinci Lig müsabakasına Çayarası Ortaokulu katılacak. Okul Sporları Küçük Erkekler Atletizm Türkiye Şampiyonası Aydın’da yapılacak ve Kümbetli Ortaokulu katılacak.” şekline özetledi.

‘Ailemle Spor Yapıyorum’ adı altında Türkiye’nin dört bir tarafında ilk kez başlatılan ailelerin de çocuklarıyla birlikte spora dahil edilmesi noktasında da çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Gürsel Polat, geçtiğimiz günlerde sportif faaliyetler kapsamında Dursun Şimşek anısında düzenlenen Kurumlar arası futbol müsabakalarına ilişkin ise şunları söyledi; “20 kurumun katılımıyla Merhum Dursun Şimşek anısına düzenlenen müsabakalar final karşılaşmasıyla sona erdi ve Şampiyon belirlendi. Turnuvanın şampiyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü olurken, ikinci ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü oldu. Kupa töreniyle sona eren müsabakalara katılan tüm kurumlara, yetkililerine ve sporcularına teşekkür ediyorum.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler