Yaz Spor Okulu Açıldı

Yaz Spor Okulu Açıldı

Kars Valisi Ahmet Kara, her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince düzenlenen yaz okulunun açılışını yaptı. Burada, öğrencilere ve eğitmenlere seslenen Vali Kara, öğrencilerin spor ahlakıyla ahlaklaştırılmalarını istedi.

 

Kars stadında düzenlenen program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kars il protokolünün yanı sıra serhat şehrinin gençlerinin katıldığı programda kürsüye davet edilen Vali Kara, eğitmenlere öğrencileri spor ahlakıyla ahlaklaştırılmalarını söyledi.
 
Güreş, masa tenisi, atletsizim, tenis, hentbol, voleybol ve futbol branşlarından oluşan yaz okullarında eğitimlerini sürdürecek olan gençlere de seslenen Vali Kara, “ Bu okullarda olmayı sizler istediniz dolayısı ile hoş geldiniz. Yaz okulu sizlere başarılar getirsin. Sevgili çocuklar, spor çalışkanlık ve dinamizm demektir. Aklını fikrini iyi kullanma demektir. Bizler geldik gidiyoruz ve bu memleketi sizlere teslim edeceğiz. Yani sizler yönetime geçeceksiniz. Memleketi yönetmeye talipseniz, iyi sporcu olacaksınız ve derslerinize iyi çalışacaksınız. Sokakta iyi vatandaş olacaksınız, evinizde de iyi evlat olacaksınız ve kardeşlerinizle de iyi geçineceksiniz. Toplumla her şeyi güzel paylaşacaksınız ve toplumda hiç kimsenin hak ve hukukuna saygısızlık etmeyeceksiniz. Sporcu Atatürk’ün deyimiyle toplumun en zeki, çalışkan ve ahlaklı kişiler demektir. Dolayısı ile ben sizden bu davranış kalıplarını özellikle istiyorum. Sokakta bu okullarda yetiştiğiniz fark edilmelidir.”dedi.
 
Bu arada programda serhat şehirli gençlere Vali Kara ve protokol üyeleri tarafından tişört ve şort ile şapka hediye edildi.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler