Yazın plajlar açık, kışın pistler kapalı!

Yazın plajlar açık, kışın pistler kapalı!

Sarıkamış merkezine 3 kilometre uzaklıktaki 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezine kayak için gelen misafirler pistlerin kapatılması nedeniyle geri döndü.

Volkan KARABAĞ

Kar kalınlığının 34 santimetreye ulaştığı Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı. Hafta sonu Sarıkamış’ta kayak yapmak için otellere giriş yapan misafirler, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kayak yapılmasına izin verilmeyeceğinin kendilerine bildirilmesinin ardından misafirler bir bir otelleri terk etmeye başladı.

Jandarma ekipleri tarafından hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle otellerin açık, pistlerin kapalı olduğunu kendilerine bildirildiğini kaydeden Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, Sarıkamış Kayak Merkezi yeni alınan kararlar doğrultusunda pistler kapalı hale getirilmiştir. Bu durum tesisleri zor duruma bırakmıştır. Pandemi sürecinde en güvenli sporun kayak olduğunu düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen hafta yerinde yapılan inceleme sonucu Sarıkamış’taki tesislerimiz gerekli koşulları yerine getirmiştir. Şuanda otellerin açık, pistlerin kapalı olması bütün herkesi zor durumda bırakmaktadır. İnsanlar Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayından itibaren rezervasyonlarını yapıp izinlerini buna göre ayarlamaktadır.” dedi.

Taş, yaz turizmi için plajların açık olduğunu, ancak kış turizmi için kayak pistlerinin kapalı konuma getirilmesinin herkesi mağdur ettiğini vurgulayarak, “Yaz turizminde oteller açık, sahiller kapalı değil, insanlar plajda iç içe iken, kış turizminde kayak sezonunun başlamasıyla insanların birbirlerinden sosyal mesafe olarak da uzak olduğu, doğal olarak da izole olduğu bir spor dalında bu yasağın alınması tesisleri gerçekten zor durumda bırakmaktadır. Biz yaz turizminde uygulanan kolaylıkların, kış sporunda da yapılmasını rica ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Ayrıca sosyal medya üzerinden açılan #kışturizmimedokunma hashtag ile binlerce kişi de bu uygulamaya tepki gösterdiği gözlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler