YENİ CADDE İSMİ

YENİ CADDE İSMİ

BAŞBAKANIN ANNESİNİN DEDESİNİN İSMİ SARIKAMIŞ'TA BİR CADDEYE VERİLDİ

BAŞBAKANIN ANNESİNİN DEDESİNİN İSMİ SARIKAMIŞ’TA  BİR CADDEYE VERİLDİ

-BELEDİYE CADDESİ’NİN İSMİ “ŞEHİT KEMAL MUTLU CADDESİ” OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

-SARIKAMIŞ BELEDİYE MECLİSİ, SARIKAMIŞ KAYMAKAMLIĞI’NIN TEKLİF ETTİĞİ ALLAH-U EKBER DAĞLARINDA ŞEHİT OLDUĞU BİLİNEN BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DEDESİ KEMAL MUTLU’NUN İSMİNİ İLÇE MERKEZİNDE BULUNAN BELEDİYE CADDESİ’NİN YERİNE VERİLMESİNE OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERDİ

 

  KARS - Sarıkamış Belediye Meclisi toplanarak, Sarıkamış Kaymakamlığı’nın teklif ettiği Allahuekber dağlarında şehit olduğu bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dedesi Kemal Mutlu’nun ismini ilçe merkezinde bulunan Belediye Caddesi’nin yerine verilmesine oy birliği ile karar verdi.

  Belediye Başkanı İlhan Özbilen başkanlığında gerçekleşen oturuma, Kaymakam Ahmet Altunbaş, iktidar ve muhalefet partilerine mensup 15 belediye meclis üyesi katıldı. Belediye meclis salonunda yapılan toplantı öncesinde, vatanı uğruna canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile  Aziz şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Belediye Başkanı İlhan Özbilen oturumun açılışında yaptığı konuşmada, cadde isim değişiklileri için toplanmış olduklarını belirterek, Sarıkamış Kaymakamlığının göndermiş olduğu resmi yazıda, Sarıkamış Harekatında şehit olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Annesi Tenzile Erdoğan’ın dedesi Kemal Mutlu’nun adı belediye caddesinin yerine verilmesini oylamaya sundu. Meclis üyelerinin tamamının kabul etmesi ile, ilk defa Allahuekber dağlarındaki Sarıkamış harekatında şehit olan birinin ismi bir caddeye verildi.

  Başkan Özbilen, “Allahuekber şehitlerimizden başbakanımızın dedesi Şehit Kemal Mutlu’nun belediye caddesine isminin verilmesinde göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

  Kaymakam Ahmet Altunbaş ise, her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olan Başbakanın şehit dedesi için belediye meclis üyelerinin aldığı kararla güzel bir dayanışma örneği gösterdikleri için teşekkür etti. Altunbaş, “Alınan kararların herkes tarafından kabul edilebilir olması, burada farklı görüşlerden arkadaşlarımızla böyle uyum ve dayanışma içerisinde çalışan bir meclisimizin olması bizleri sevindirmiştir, mutlu etmiştir. Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sarıkamış’ta bir çok cadde de bir çok sokakta, okulda şehidimizin ismi var. Ayrıca ilçeye hizmet etmiş insanlarımızın adı bu şekilde yaşatılmıştır. Fakat Allahuekber dağında şehit olanlardan henüz kimsenin ismi verilmemişti. Tabi böyle bir vesileyle de olsa Sarıkamış şehitlerinden birisinin Sarıkamış’ın en önemli caddesine isminin verilmesi ayrı bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

  Altunbaş, edinilen bilgiler doğrultusunda meclis üyelerine şehit Kemal Mutlu hakkında yazılı bilgi notu okuyarak şöyle devam etti:

  “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Annesi Tenzile Erdoğanın dedesi Şehit Kemal Mutlu, Mustafa Oğlu 01.07.1882 Rize Güneysu doğumludur. Osmanlı Rus savaşında aynı yerden arkadaşları Şuhayip Bayraktar ve Molla Usta ile birlikte Sarıkamış harekatına katıldılar. Arkadaşı Molla Ustanın ifadesine göre, Allahuekber dağında iken ayağım kırıldı. Kemal Mutlu beni sırtına alarak Sarıkamış kışlasına götürdü. Cebindeki 7,5 kuruşu bana harçlık olarak verdi ve birliğine geri döndü. Sarıkamış cephesinde şehit olan Kemal Mutlu bulunduğunda bir ağaca yaslanmış ağzında ve burnunda buz parçaları rivayet edilmektedir”

  Başkan Özbilen, Şehit Kemal Mutlu caddesi tabelasını Aralık ayı sonlarında yapılacak Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri çerçevesinde sayın Başbakan davet edilerek kendisinin monte etmesini arzuladıklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler