Yeni Tilki, Yine İnsan...

Yeni Tilki, Yine İnsan...

Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde 19 Şubat 2014 tarihinde yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunan kızıl tilkinin KAÜREHAB'de tedavisi sürüyor.

 Yeni Tilki, Yine İnsan...

Ağrı’nın Doğu Beyazıt ilçesinde 19 Şubat 2014 tarihinde yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunan kızıl tilkinin KAÜREHAB’de tedavisi sürüyor.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (KAÜREHAB)’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Ağrı ili, Doğu Beyazıt ilçesinde 19 Şubat 2014 tarihinde yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunan bir kızıl tilki (Vulpes vulpes) Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ağrı, Iğdır ve Kars İl Şube Müdürlükleri’nin yönlendirmesi ile merkezimize ulaştırılmıştır. Hastanın merkezimizde gerçekleştirilen detaylı muayenesi sonucu, aldığı travmadan dolayı kalça kemiğinde fazla sayıda kırık ve vücudunda çeşitli saçma parçalarının varlığı tespit edilmiştir. Genel durumu da oldukça kötü olan hastamız Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrah Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından 20 Şubat 2014 tarihinde ameliyat edilmiş ve kalça bölgesindeki kırıklara müdahale edilmiştir. Hastamızın durumu halen ciddiyetini korumakla beraber tedavisi merkezimizce sürdürülmektedir.”kha

Önceki ve Sonraki Haberler