'Yeni Türkiye, Yeni Anayasa ve Yeni Kars'

'Yeni Türkiye, Yeni Anayasa ve Yeni Kars'

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Yıldırım, AK Parti'yle Türkiye'nin dünya lideri ülküler arasındaki yerini aldığını ve emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi.

'Yeni Türkiye, Yeni Anayasa ve Yeni Kars'

Tacettin DURMUŞ / KARS

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Yıldırım, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi, il genelinde sürdürdüğü çalışmalarda, AK Parti’yle Türkiye’nin dünya lideri ülküler arasındaki yerini aldığını ve emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi.

Yıldırım: Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da temel atma ve toplu açılış törenlerine katılmak için Kars’a geliyor olmasından duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TANAP Projesinin ilimizden geçmesi ve bölgemize yapacağı katkıların önemini biliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan sayın Cumhurbaşkanımız recep Tayip Erdoğan, sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve sayın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev’e teşekkür ediyorum.” dedi.

7 HAZİRAN’A HAZIRIZ

Gittiği her yerde milletvekili olması halinde projelerini anlatan Yıldırım, il genelinde AR- GE projelerinin önemine değinerek parti içi birlik ve beraberliğin de öneminde değiniyor. Aday adaylarının aday gösterilmemesi durumunda bile canla başla partinin hedefleri doğrultusunda çalışmalarının önemine de değinen Erdoğan, halk ile bir ve beraber olarak 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için son derece önemli olduğunu her fırsatta vatandaşlarla paylaşıyor.

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’a gelerek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ile birlikte Azerbaycan Devleti tarafından ilimize yapılan Haydar Aliyev Endüstri Meslek ve Teknik Lisesinin açılışını gerçekleştireceklerini de hatırlatan Yıldırım, okulun Kars’ın eğitimin yükselmesine katkıda bulunacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TANAP Projesinin ilimizden geçmesi ve bölgemize yapacağı katkıkların da önemine değinen Yıldırım, bu projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev’de teşekkür etti.

Erdoğan Yıldırım, Kars’ta birçok projenin de hayata geçirilmesi gerektiğinin önemine değinerek projeleri kısaca dile getirerek, öncelikli olarak gençler, yaşlılar ve kız çocukları ile ilgili sosyal projelerin il genelinde hayata geçirilmesi gerektiğine de dikkat çekmeye devam ediyor. Kız çocuklarının erken evlendirilmemeleri için öncelikli olarak okullaştırılmaları ve ailelerinde bu anlamda bilinçlendirilmesi için top yekûn harekete geçilmesi gerektiğini de dile getiren Yıldırım, bazı projelerini şu şekilde sıraladı:

YENİ TÜRKİYE, YENİ ANAYASA VE YENİ KARS

Yeni Türkiye, Yeni Anayasa ve Yeni Kars’ın, 7 Haziran seçimleri ile geleceğe ışık tutmaya devam edeceğinin de altını çizen Yıldırım: “Gençler, yaşlılar, erken evlilikler, göç, turizm ve Harakani Hazretleri ile ilgili olarak projeler hazırladığını anlatan Yıldırım Kars halkıyla paylaştığı bazı projelerini ise şu şekilde dile getiriyor: “Alplerden sonra sadece Sarıkamış’ta olan kristal kar bizim en önemli turizm potansiyellerimizin başında gelmektedir. Okullu olamayan kızlarımız bizler için son derece önemlidir. Bu nedenle kız çocuklarımızın okullaştırılması gerekir. Kız yurtlarının açılması gerek. Aynı zamanda ailelerimizin erken evlilikler konusunda bilinçlendirilmesi için projeler hayata geçireceğiz. Ben Kars Ardahan Iğdır Derneklerimiz ile sosyal sorumluluk projelerinde önemli görevler almış bir insanım ve bu görevleri de son derece önemsiyorum. Eğer örgütlü ve şehri düşünen bir sivil toplum örgütü mensubu ve lideriysen son derece kayda alınırsınız. Ama sadece kendi işinizi götürmek için bu işe soyunmuşsanız bu halk sizi dikkate almaz ve saygınlığınız olmaz.”

AK PARTİ İLE 13 YIL

AK Parti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 13 yılını dolu dolu başarıyla tamamlamış ve hepimizde buna şahit olmuş bulunmaktayız. AK kadronun ak insanları, bunun hepsini en ince ayrıntısına kadar biliyor. Öncelikle Kars’ın sorunlarını tespit ederek bunları öncelik sırasına koyarak hepsini çözmeye gayret edeceğiz. Allah izin verirse 2015-2019 Kars’ın stratejik planını şu anda oluşturmak üzereyiz. Genel merkezimiz, teşkilatımız ve Kars halkımız teveccüh gösterip bizi o meclis çatısı altına gönderirse, yapacaklarımızı inşallah bu süreçten sonra da sizlere anlatma fırsatı bulacağız. Mazluma her zaman kucak açan ve ekonomisiyle her zaman mazlumun yanında olan bir Türkiye var. Önceden yurt dışına çıkışımızda hep başımız önümüzde gezerdik ama şimdi dimdik geziyoruz. Kars’ın 2023’de daha gelişmiş ve sorunlarını halletmiş bir kent olarak taşınacağına inanıyorum. AK Parti iktidarı döneminde ülkemizin geldiği refah seviyesinin rahatlıkla görülebilmektedir. Sağlık, ulaşım, enerji, tarım, inanç gibi ana temel başlıkların çoğaltılabileceğini ve tüm bunların ancak güçlü kadrolarla 2023’e taşınabilecektir. Bu nedenle her seçim önemlidir. Genç ve dinamik beyinlerle gidilecek 2023 hedefinin ardından 2071’e ülkemizi taşıyacak olan yeni genç beyinlere ihtiyaç vardır.”

TATLI BİR YARIŞTAYIZ

Yıldırım ayrıca, “Devlette devamlılık esastır hiçbir proje yarım kalmaz, devam eder. Bugün biri gelir yarın başka biri. Tatlı bir yarıştır bu. Ama herkes biraz daha iyi yapacağına inanıyordur. Herkese de teşekkür etmek lazım burada emeği geçen en alttan en üste herkese. Daha önceki milletvekillerine de, daha önceki teşkilatlara da. Ben vefalı bir adamım bunların hepsine de değinirim, değineceğim de bunlar vefa gerektiren işler. Herkes bunu bekliyor. Herkes evinde yatarken, uzanırken siz burada bir görev icra ediyorsunuz. Onun için değer vermek lazım ve Allah rızası için elimizden geleni yapmamız gerekir.” dedi.

ÖNCELİKLE KARS’A, KARSLIYA HİZMET ETMEYİ BİR İBADET OLARAK GÖRDÜK

Yıldırım, “Allah inşallah çıktığımız bu yolda bizi utandırmaz. Şehirde her zaman olmaya çalıştık. Önce kendi adıma daha sonra içinde bulunduğumuz sivil toplum örgütlerinin başında, öncelikle Kars’a, Karslıya hizmet etmeyi bir ibadet olarak gördük. Bunu da yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Bu, insanın doğasında olan bir yapı olduğu için biz elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

KARS’IN DİNAMİKLERİ

Kars’ın dinamiklerinin çok fazla olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bunları hayata geçirmek için öncelikle bir stratejik planın olması gerekiyor. Biz olalım olmayalım yüce Rab’bim inşallah nasip eder. Hayırlıysa olsun, ben Kars’ın tarım ve hayvancılık alanında, et ve süt ürünleri, bunun yanında ilaç üretimleri ve turizmini önemsiyorum. Turizm çok önemli, biz bunları çok önemsiyoruz. Bu nedir? İnanç turizmi, kış turizmi, kültür turizmi, tarih turizmi. Bunları derhal hayata geçirmemiz lazım. Şu anda da geçmiş durumda. Otelci arkadaşlarımızla, lokantacı arkadaşlarımızla, kafedeki arkadaşlarımızla tüm esnaflarla, et ve süt ürünleri satan esnaflarımızla konuşuyoruz. Şehirde bir hareketlilik var. Hava ne kadar soğuk olursa olsun sokakta bir kitlenin olması şehirde bir hayatın olduğunu gösterir. Esnafın bir hareketi olduğu, aktifliği olduğu belli bu yeterli mi? Eğer 3 birimse bunu 10 birime çıkarmamız lazım, eğer 20 birimse 50 birime çıkarmamız lazım. Bunun üzerinde çok ciddi ilişkiler düşünüyorum.” diye konuştu.

HARAKANİ DENİNCE ‘KARS’, KARS DENİNCE ‘HARAKANİ’ ÖN PLANA ÇIKACAK

Anadolu’nun manevi Fatihlerinden Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin Kars için önemine değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

“İlimizde kalkınma ajansımız var bu çok önemli, valiliklerimiz çok önemli, kaymakamlıklarımız ok önemli ama en önemlisi hakikaten Allah Kars’a her şeyi vermiş. Ebu-l Hasan Harakani hazretlerinin burada meftun olması, burada yatması bizim için çok büyük bir avantaj. Bir kere bunu ön plana çıkarmamız lazım. Mevlana dediğinizde Konya, Konya dediğimizde Mevlana öne çıkıyor. İnşallah bizde Harakani dendiğinde Kars, Kars dendiğinde de Harakaniyi ön plana çıkaracağız. Uçak seferlerimizin arttırılması lazım. Hele hele kış turizminde bu çok önemli. İstanbul’dan Kars’a kayak yapmaya gelen bir insanın bir günü gidiyor, bir günü de dönüşte gidiyor. Zaten adam 3 günlük kaymaya geliyor ve bir gün kayıyor. Saat 14.00-15.00’de iniyor otele transferi 17.00’yi buluyor. Hava karardı mı gün bitti, onun için. Gerçekten hem bu destinasyonun ve uçak seferlerinin arttırılması ve zamanlarının ona göre ayarlanması gerekiyor. Bakü, Tiflis, Kars Demiryolu bizim için çok önemli inşallah lojistik merkezimiz de yapılacak.”

BU BİR GÖNÜL İŞİDİR

Yıldırım, sözlerini Ebul Hasan Harakani’nin şu duasıyla tamamladı:

“Her gün akşama kadar halkın beğendiği, memnun kaldığı işleri yapasın. Her gece de sabaha adar hakkın beğendiği ameliyle olasın.” diyor Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri. İnşallah bizde buna mazhar oluruz. Ben de bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılar sunuyorum. Durmak yok yola devam, çünkü 13 yıllık bir iktidar var sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız ve teşkilatlarımız herkes bunun bilincinde. Tüm ülkelerin Ortadoğu coğrafyasında herkesin gözü Türkiye’nin üzerinde. Şu hadisi de söylemek istiyorum Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Diyor ki hadisi şerifte: ‘Birlik ve beraberlikte hayır, ayrılıkta azap vardır.’ İnsanlarımızın ve ülkemizin değerini bileceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler