Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları: KARS

Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları: KARS

Kars’ta, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından “Yeni Türkiye’de sivil toplum buluşmaları” programı düzenlendi.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan 3 başkan yardımcısının da yer aldığı Programda; terör, başkanlık sistemi, 2023, 2035 ve 2050 hedefleri ve görüş, öneriler konu başlıkları yer aldı.

Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Fatma Betül Keskin, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Kars İlçe başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Programda açılış konuşması gerçekleştiren AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, ülkenin içinde bulunduğu durumun hep birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, STK temsilcilerinin bu noktadaki payının büyük olduğuna vurgu yaptı.

“77 DÜVELLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Birlik ve beraberliğin ülkenin geleceği için hayati önem arz ettiğini söyleyen AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, “Bizler İslam toplumu olarak son zamanlarda çok zor zamanlar geçiyoruz. Ecdadımız nasıl ki 7 düvele karşı mücadele vermiştir. Bizler de aynen öyle şimdi 77 düvelle mücadele veriyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar büyük, bu oyunlara gelmemek ve ülkemizin bekasını sağlamak adına hep bir arada olacağız, bir ve güçlü olacağız. Onlar İslam topraklarına, batılıların, egemen güçlerin ve zalimlerin ayak basmaması için hep birlikte direnmişlerdi. Bizler de güçlenen Türkiye’mizi ayakta dimdik ve daha güçlü bir geleceğe götürmek adına mücadelemizi vereceğiz. Bizleri güçsüzleştirmek isteyenlerin üzerine daha yüksek sesle, geçmişinden ve geleceğinden daha emin adımlarla yürümek gerek.” dedi.

“BİRLİKTEN YARINLAR ÇIKACAK”

Bu topluma hizmet etmenin önemli iki tane yolu olduğunu söyleyen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bunlardan bir tanesi siyasettir, diğeri ise sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum kuruluşlarında görev yapan insanlar, kendisi için değil milleti, memleketi, geleceği için sosyal sorumluluklar içerisinde yer alır. Bu manada bizim çok önemsediğimiz STK temsilcileriyle bir arada olmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Biz sahada insanımızın nabzını tutmaya çalışıyor, onların düşüncelerini alıyor ve hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ama yine biliyoruz ki sivil toplum kuruluşları bu anlamda köklü olmakla birlikte çok daha anlamlı bir konumdalar. Çünkü sivil toplum kuruluşları bulundukları çevrelerin hepsini kucaklaya ve zaman zaman hasbıhal eden, onların dertlerini çözmek adına bizlerle irtibata geçen kuruluşlardır. Dolayısıyla biz bu tür bir organizasyonu çok önemsediğimizden AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan 3 tane başkan yardımcımız burada. Bu noktada onları dinlemek ve sizlerin de onlara aktarmak istedikleri düşüncesiyle fazla sözü uzatmamak adına bu toplantıdan da çıkacak sonuçla birlikte daha güzel yarınlara birlik beraberlik içerisinde ulaşacağımıza inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantının gecikmesi dolayısıyla katılımcılardan özür dileyen AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Fatma Betül Keskin, taleplerin birebir Başkent’e ulaştırılacağını kaydederek, sözü AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’ye bıraktı.

“AMACIMIZ ANKARA’YA SİZLERİN DÜŞÜNCELERİNİ TAŞIMAK”

Toplantıların ana gayesinin Anadolu’da ki insanın düşüncelerinin Ankara’ya taşınması olduğunu dile getiren Ekrem Çelebi ise; şunları kaydetti: “Bizlerin amacı burada sizlere bir şeyler söyleyip sadece söylediklerini dinleyerek gitmek değil, sizlerin söylediklerini alıp Ankara’ya götürüp orada bir anlam ifade etmektedir. Bunları dile getirmektedir. İnşallah sizlerden alacağımız bilgiler ve tavsiyeler teklifler Ankara’da bir hamur haline getirilecek. Türkiye’nin sivil toplum teşkilatlarının şekillenmesinde ve insanlara yeniden dönüş olarak sağlanmasında katkıda sağlayacağını düşünüyorum.”

“BURASI OSMANLI TORUNLARINA AİT TÜRKİYE CUMHURİYETİ TOPRAKLARIDIR”

Öte yandan terörle mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulunan 24. Dönem Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son kale olduğunu söyleyerek, “Tüm illerimizde olduğu gibi şuan bu salonda da her türlü etnik kökenden insan var. Bu ülkede kimse kendini ifade edemiyordu. Bu tabuları yıkan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan AK Parti hükümetleri oldu. Dolayısıyla Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynanıyor. Türkiye 2002 yılından 2015 yılına kadar gayri safi milli hasılası 11 bin dolarları geçti, buraya kadar herşey tamam ama 7 Haziran’dan sonra bakıyorsunuz Türkiye’nin yanında olan veya batı ülkeleri Türkiye’nin iç işlerini karıştırmak için ümmetin çocuklarıyla oynamaya başladılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim son kalemizdir. Saddam Hüseyin döneminde Irak’ta bir şey olduğunda Türkiye’nin kapısı sonuna kadar açılıyordu Türk’e de, Kürt’e de, Arap’a da. Yine AK Parti döneminde Suriye’de çıkan olaylarla birlikte Türkiye’nin kapıları hem Türkmen’lere, Hem Kürt’lere hem de Arap’lara sonuna kadar açıldı. Çünkü Burası Osmanlı torunları Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır ve ümmetin son kalesidir. Bu ülkenin üzerindeki kara bulutların dağılması adına birliğin Kars’tan gösterilmesini ve başlatılmasını istiyorum. Bu ülkenin al bayrağına, Muhammed Mustafa (sav)’ın ümmetine zarar gelmemesi adına mücadelemiz devam edecektir. Vatan sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, Ahmet Davutoğlu’nun değil, bu vatan hepimizidir. Bu toprakların her bir karesi şehitlerin al kanıyla yoğrulmuştur. Bu değerlere sahip çıkma sırası da bizlerdedir.” diye konuştu.

“COĞRAFYAMIZDAKİ YANGINI ÜLKEMİZE SIÇRATMAYA ÇALIŞANLAR VAR”

Son olarak programda söz alan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise Türkiye’nin geçmiş yüzyıllardan beri Orta doğu coğrafyasında belirleyici bir rol üstlendiğini vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu:
“Asırlarca dünyaya yön veren Osmanlı Devletinin devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün de bölgesinde yön verilen değil yön veren bir ülke konumuna gelmesi için hepimiz mücadele veriyoruz. Coğrafyamız çok sıkıntılı. Sınırlarımızın ötesinde yangın var ve bu yangını Türkiye’ye sıçratmaya çalışanlar var. Bütün bunları biliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızı da hep birlikte sözün asıl sahibi olan sizlerle birlikte sizlerin vereceği ve önereceği fikirlerle Türkiye’yi daha mutlu daha barış içerisinde yaşayan bir ülke haline getirmek istiyoruz.”

Program, STK temsilcilerinin anayasa, başkanlık sistemi ve terör sorunu hakkındaki görüşlerini yazılı ve sözlü olarak iletmeleriyle sona erdi.


kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler