Yere tükürme!

Yere tükürme!

Kars Belediyesi'nin, Başkan Murtaza Karaçanta'nın talimatıyla Kadın Dostu Kent anketi çalışmasında kadınların en çok isteğinin yere tükürülmemesi olduğu görüldü.

Yere tükürme!

Kars Belediyesi’nin, Başkan Murtaza Karaçanta’nın talimatıyla Kadın Dostu Kent anketi çalışmasında kadınların en çok isteğinin yere tükürülmemesi olduğu görüldü.

Belediye, yete tükürülmemesi için harekete geçti. Bunun için atılan ilk adım broşür dağıtımı oldu. “Yere Tükürme!!!” sloganıyla hazırlanan afişlerin vatandaşlara dağıtımına başlandı. “Yere tükürmek ailene, hemşehrine, vatandaşına, insanlığa karşı bir cinayettir” vurgusunun da yapıldığı afişlerde, “Çevre hepimizin ortak yaşam alanıdır” ifadesiyle çevre temizliğinin insan sağlığına olumlu katkısı vurgulandı. “Yere tükürmemek medeniyettir” vurgusuyla da dikkatler tamamen bu noktaya çekildi.

Hazırlanan bu broşürlerin dağıtılmasına da Kadın Dostu Kent anket çalışmalarında başlandı. Bir yandan anket yapılırken diğer yandan da bu afişler verildi. Afişleri alan vatandaşlar ise direkt olarak yere tükürenleri kınadılar ve yere tükürmenin insanlık dışı bir davranış olduğunu söylediler. Buna en çok da kadınlar karşı çıktı. Benzer durumlarla çok karşılaştıklarını ve iğrendiklerini söyleyen kadınlar, Kadın Dostu Kent olma yolunda ilk adımın bunun bertaraf edilmesi olduğunu vurguladılar.

Kadın Çalışma Birimi”nden Ruken Erdoğdu de konuyla ilgili olarak, “El broşürleri ve afişler hazırladık. Şehrimizde tükürme olayının çok yaygın olduğunu, bunun da ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını düşündüğümüz için bu konuya birim olarak el attık. Broşürlerimizi dağıtıyoruz. Kars dışından gelen insanların da şikayette bulunduğu bir konu bu. Duyarlı olup halkımızı uyarırsak en azından bu tür alışkanlıkların önüne geçmiş oluruz. Yani hiç hoş karşılamıyoruz böyle şeyleri. Hem sağlığımız tehlikede hem küçüklerimize kötü örnek oluyoruz. Halkımız bunu yapmazsa seviniriz.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler