Yılbaşı öncesi alkol uygulamaları

Yılbaşı öncesi alkol uygulamaları

Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, 31 Aralık gecesi itibariyle özellikle birçok yerde belirli kutlamalar yapıldığını hatırlatarak, “Bu kutlamaların bir kısmı belki programlı ve düzeylidir.

 

Ama bazı kutlamalar maalesef düzgün yapılmıyor. Özellikle o gece kazalar meydana geliyor. O gecenin hayırlı olmasını dilerken aynı zamanda yapılan olumsuzluklara da değinmek gerekiyor. Bu olumsuzlukların çoğunun da alkolden kaynaklandığını vurgulamak gerekiyor. Alkol kullanımı açısından yasal açıdan ele alalım. Yasal açıdan özel sürücülük yapanlar 0-50 promil alkol dahi kullanmamaları gerekiyor. Alkol almak zorunda kalmaları durumunda yine çözüm yolları vardır. 1. Çözüm şudur; güvenlik kuvvetlerinden yardım istemek, 2. Çözüm; araçlarını güvenli yerde bırakıp taksi tutmak… Dolayısıyla özel sürücü olsa dahi hiç kimsenin, eğer araç kullanacaksa; alkol almaması gerekiyor. Alkollü olmaları durumunda ehliyetlerine el konulacağı, parasal cezaların uygulanacağı bilinmelidir. Tabi en önemlisi alkollü bir şekilde araç kullanıldığında kazalarda kaçınılmaz oluyor ve bunu göz önünde bulundurmaları gerekiyor. O gece yine uzun yola gidecek olan sürücüler yol ve hava durumunu göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Özellikle geç kalma durumunda acele etmemeleri lazım.” diye konuştu.  
 
Ceyhan ayrıca, “2013 yılının, bütün halklara barış ve refah bir ekonomik düzey, dostluk getirmesi dileği ile hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler