Yıldırım, ‘Bu Toprağın Türküleri’nde

Yıldırım, ‘Bu Toprağın Türküleri’nde

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM “BU TOPRAĞIN TÜRKÜLERİ” PROGRAMINA KATILDI

Yıldırım, ‘Bu Toprağın Türküleri’nde

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM “BU TOPRAĞIN TÜRKÜLERİ” PROGRAMINA KATILDI

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Âşık Zeki ERDALİ’nin hazırlayıp sunduğu KON TV ‘de yayınlanan “Bu Toprağın Türküleri” programına konuk olarak katıldı.

Kars Ardahan ve Iğdırlıların soğuk iklimin sıcak insanları olduğu belirten Genel Başkan,

“ Doğduğumuz memleketimizden çeşitli nedenlerle ayrılıp, her birimiz doyduğumuz yerlere geldik. Biz doğduğumuz ve doyduğumuz yerlerimizi seviyoruz ve unutmuyoruz.  Özellikle Sivil Topum Kuruluşları’na bu anlamda çok büyük görevler düşüyor çünkü STK lar bu işin mutfağı, STK lar kendi amaçları doğrultusunda çalışırlarsa çok büyük ses getirirler. Bu bilinçle biz Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KAI olarak Ankara’da çok güçlü bir nüfusa sahibiz. Yaklaşık 7-8 ay önce Ankara’da her şehrin temsilcilerinden oluşan “Başkent Ankara Meclisi” kuruldu. Bu platformda da Federasyonumuz Kars Ardahan ve Iğdırlıları temsil ediyor, ayrıca platformda hem Federasyonumuzu hem de bölgemizi temsilen Başkan Yardımcılığını görevini sürdürmekteyim.” dedi.

Genel Başkan Erdoğan Yıldırım, programda Kars Ardahan ve Iğdır’ın doğal ve tarihi güzelliklerine, manevi değerlerine, yöresel lezzetlerine de değindi ayrıca Avrupa Birliği Fonları ile ilgili Federasyonun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sarıkamış’ta kış turizmine ve yayla turizmine önem verilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan Yıldırım; “Kars için çok önemli bir manevi değer olan Ebu’l Hasan Harakani’nin tanıtılması gerekiyor.  Öncelikle bizler  Ebu’l Hasan Harakani’yi en iyi şekilde tanıyacağız, Türkiye’ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtacağız. Bölgemiz coğrafi yapısı sebebiyle çok özel bir lokasyonda yer alıyor. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi bölgemiz için çok önemlidir. Bu proje kapsamında Kars’a yapılacak lojistik üs ile birlikte buraya diğer yatırımlar da gelecektir ve binlerce kişiye yeni iş alanları sağlanacaktır.

Bir diğer konu ise yöresel lezzetlerimiz. Başta Kars kazı olmak üzere çok önemli yöresel lezzetlerimiz var. Bölgemizde üretilen kaşar peyniri, yağ ve balın markasını tecil ettirerek markalaştırırsak bölgemizde ciddi bir gelir potansiyeli oluşturabiliriz. Organik tarıma ve hayvancılığa önem vererek gelir kaynaklarımızı çoğaltabiliriz. Kültürümüzü gelenek ve göreneklerimize aktarmak ve bölgemizdeki göç kaybını önlemek için tüm iş adamlarımıza sizin aracılığınız ile sesleniyor, bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum.” dedi. 

Program sunucusu Âşık Zeki Erdali, geçtiğimiz Kasım ayında Ankara’da KAI Valilikleri ve Federasyonumuzun öncülüğünde organize edilen KAI Tanıtım Günleri’ne gösterilen yoğun ilgiden bahsetti.  Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, “KAI Tanıtım Günleri’nde dört gün boyunca bölgemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. KAI Tanıtım Günleri’nde bizleri yalnız bırakmayan Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimize Federasyon, Vakıf ve Derneklerimize, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yıl Ekim veya Kasım ayında KAI Tanıtım Günleri’ni Ankara’da tekrar düzenleyerek Kars, Ardahan, Iğdır’ı Ankara’da yaşayacak ve yaşatacağız. ” dedi.

Programın sonunda Âşık Zeki Erdali Genel Başkana yoğun programından vakit ayırarak programına geldiği için teşekkür etti. Genel Başkan Erdoğan Yıldırım, Kars’ın Âşıklar diyarı olduğunu ifade ederek, Âşıklarımızın çok değerli olduklarını Ankara’da düzenledikleri her organizasyonda Âşıklarımızı davet ettiklerini belirtti.  Âşık Zeki Erdali’nin Kars’ta 20-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Âşıklar Bayramı’nı kutladı, programına davet etiği için Âşık Zeki Erdali’ye ve KON TV’ye teşekkür etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler