Yıldırım, Sarıkamış Şehitlerini Andı

Yıldırım, Sarıkamış Şehitlerini Andı

Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM Sarıkamış Şehitlerini Andı

 

1914 yılının sonlarına doğru Osmanlı Devletinin Almanlarla ittifak yaparak Ruslara karşı Kafkas Cephesinde verdiği mücadele ne yazık ki tarihimizde çok acı bir sayfa olarak yerini almıştır. Kafkas Cephesi Komutanı Enver Paşa Rusları yenip, Orta Asya ve Anadolu’nun askeri, siyasi ve ekonomik açıdan güçlenmesini sağlamak amacıyla Ruslara karşı taarruza geçmiş ama bu amacı hayalden öteye gidememiştir.

Taarruz stratejisinin yanlış planlanması yüzünden doksan bin askerimiz AllahuEkber Dağlarında şehit olmuşlardır. İki hafta süren harekât sonunda AllahuEkber Dağları gencecik fidanlarımıza mezar olmuştur.

Bizim hafızalarımıza kazınan bu harekâtın askeri açıdan ne derece doğru ve yanlış olduğu değil, yokluk içinde karlı dağları dondurucu soğukta aşmaya çalışan, ayakkabısız, paltosuz henüz bıyıkları bile terlememiş Anadolu çocuklarının, vatanlarının bir karışını bile feda etmemek uğruna verdikleri mücadelede canlarını feda etmeleridir. Onlar aldıkları emirlerin doğrultusunda her koşulda azim ve kararlılık göstermiş ve bunu canlarıyla ödemiş Allahu Ekber dağlarını süsleyen kardelen çiçeklerimizdir.

Binlerce Mehmedim karlar üstünde

Buz tutan bedenleri,

Sarılmış birbirine

Vatan için çarpan yürekleri susuyor,

Sessiz çığlıkları  göğü çınlatıyor.

Bu vatan, bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan, canlarını bu vatan için feda eden, her birine ayrı ayrı minnet duyduğumuz Sarıkamış’ta Çanakkale’de, Yemen’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da şehit olan binlerce Mehmetçiğimizin kanlarıyla sulanmıştır. Bizler geçmişimizi, özgürlüğümüzü, vatanımızı bize kazandıran şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Onlar vatanımız için kendilerini feda ettiler Ama hepsinin yüreği vatanları için çarpıyordu hepsi tek bir amaç için, vatanımızı kurtarmak için şehit oldular.

23.Aralık.1914 – 05.Ocak.1915 tarihleri arasında yaşanan bu elim olayda şehit olan doksan bin Mehmetçiğimizin yazdıkları Sarıkamış Destanının 97. yıldönümünde onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Türk Milleti olarak bizler şehitlerimizin, gazilerimizin yazdıkları kahramanlık destanları sayesinde her zaman başımız dik ve şanlı tarihimizle gurur duyarak yaşadık. Her zaman onları minnet ve şükranla andık ve anmaya devam edeceğiz. Biz onlara karşı olan vefa borcumuzu, memleketimizi kurtarmak için katlandıkları fedakârlıkları, canlarını feda edişlerini unutmayarak içerden ve dışarıdan gelen hain saldırılara karşı daima birlik ve beraberlik içinde Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatarak ödeyeceğiz.

Ruhları  şad olsun.

Erdoğan YILDIRIM

 

Genel Başkan

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler