Yıldız, Minareden Kars'ı İzledi!

Yıldız, Minareden Kars'ı İzledi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Evliya Camisi'nin 108 basamaklı minaresine çıkarak şehri izledi.

Yıldız, Minareden Kars'ı İzledi!

-KARS KAŞARI VE BALDAN ALDIĞI ENERJİYLE MİNAREYE ÇIKAN BAKAN YILDIZ, KENTİ İZLEYEREK TEMİZ HAVAYI SOLUDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Evliya Camisi’nin 108 basamaklı minaresine çıkarak şehri izledi.

Kentteki incelemelerini sürdüren Bakan Yıldız, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve diğer partililerle birlikte Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan Evliya Camii yerleşkesine geldi.

Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri’nin türbesine girerek dua eden Bakan Yıldız, daha sonra tarihi caminin 108 basamaklı minaresine çıkarak şehrin tarihi dokusunu izledi.

1579 yılında yapılan Evliya Camii’nin ayakta kalan tarihi minaresi Bakan Yıldız’ı adeta büyüledi. Kare kaide üzerinde yuvarlak gövdeli ve tek şerefeli minare, caminin ilk yapımından kalması ve orijinalliğini korumasıyla büyük dikkat çekiyor. Ziyarete Helen herkesin merakla çıkmak istediği minareye uzun yıllar sonra ilk kez Bakan Yıldız çıkmış oldu. Kesme taştan yapılmış, renkli taşlarla geometrik desenlerin hakim olduğu minareye çıkarken hiç dinlenme ihtiyacı bile duymayan Bakan Yıldız, gazetecileri bile yordu. Soluk soluğa kalan gazetecileri “çıkmadınız mı daha” diyerek hızlandıran Bakan Yıldız minareye çıkar çıkmaz derin bir nefes aldı ve tarih kokan kentin bu temiz havasını solumaktan duyduğu hazzı anlattı.

Minareye çıkarken yorulmadığını, gittiği illerde de tarihi minarelere çıktığını ifade eden Bakan Yıldız, Kars’ın bu minaresinin tarihi özelliğini daha önceden de bildiğini söyledi. Yıldız, bundan önce de niyetlendiği fakat bir türlü imkan bulamadığı için çıkamadığı minareye bugün çıkmış olmanın mutluluğunu yaşadığını da dile getirdi.

Gazetecilerin “Yorulmadın mı?” sorusuna “Yok, hamd olsun, şükürler olsun.” diyen Yıldız, “Minareye zaman zaman gittiğimiz şehirlerde çıkıyoruz. Tarihi minareler olursa, şu an çıktığımız minare gibi 1000 yıllık falan olursa minarelere çıkıyoruz. Kars’ın minaresinin ve camilerinin de meşhur olduğunu biliyorum. Şu anda Harakani Hazretlerinin bulunduğu yerdeyiz. O açıdan tarihimizi bir nebze olsun teneffüs etmek için de gittiğim yerlerde minareye çıkıyorum.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin bu defa “Sabah enerjiyi Kars kaşarı ve balıyla aldınız tabi” demesi üzerine de “Bakan Yıldız, “Kaleye de çıkar mıyız? Yani o kaşar ve baldan sonra olabilir” diyerek enerjisini halen koruduğunu söyledi.

Milletvekili Ahmet Arslan da, “Uçaktan baktığımız oluyor ama tarihi bir yerden, tarihi minareden bakmak ayrı bir güzellik tabi. 108 basamaklı minaredeyiz şu anda.” dedi.

Bakan Yıldız, İl Müftüsü Mehmet Genç’ten minare hakkında bilgi aldı. Ebu-l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur da Bakan Yıldız’a ziyaretinin anısına Harakani ile ilgili kitap hediye etti.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler