Yılın Annesi: TÜİK Saldırganına Direnen Neslihan Çelik Koca

Yılın Annesi: TÜİK Saldırganına Direnen Neslihan Çelik Koca

TUİK'TE 6 GÖREVLİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRIDAN KURTULAN SEKRETER 'YILIN ANNESİ' SEÇİLDİ

Yılın Annesi: TÜİK Saldırganına Direnen Neslihan Çelik Koca

-TUİK’TE 6 GÖREVLİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRIDAN KURTULAN SEKRETER ‘YILIN ANNESİ’ SEÇİLDİ

TUİK’te 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden saldırganın karnından yaraladığı 2 kız çocuğu annesi 33 yaşındaki Neslihan Çelik Koca, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından ‘Yılın annesi’ seçildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Kars Bölge Müdürlüğü’nde sosyolog olarak çalışan Veysi Erim, geçen 19 Mart günü Bölge Müdürü Mehmet Tolon’un da aralarında bulunduğu 6 mesai arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti. Sosyolog Veysi Erim’e engel olmak isterken tabancasından çıkan kurşunla karnından yaralanan ve tekme atarak kurtulan Sekreter Neslihan Çelik Koca, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yılın annesi seçildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programda yılın annesinin açıklanmasında duygusal anlar yaşandı.

Müdür yardımcısı Mihrican Muğlu, “Annelerimizin bu hafta sonu anneler gününün kutlanması için onları etkinliklerle bir araya getirdik. Dünyanın en güzel hediyesi olan evlatlarının annelerine sundukları bu duygu yüklü, en güzel sürprizi düzenledik. Annelerimizin izledikleri görüntülerle yüzlerindeki gülümsemenin hiç eksilmemesi dileğiyle dünyadaki tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.” dedi.

Atatürk Kız Teknik ve Kız Teknik Meslek Lisesi müdür başyardımcısı Mehmet Yilkin de, “Annemiz, bizi dünyaya getiren, yaşamı boyunca da bizim en büyük destekçimiz olan bir bakıma hayatımızdaki mucizedir. Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar atasözünden de anlaşıldığı gibi hayatımıza giren-çıkan yüzlerce insan vardır. Fakat hangisi bizi annemiz gibi koruyup kollayıp aynı zamanda da sevgisini ve şefkatini gösterebilir? Ya da o insanın kendince tanımladığı sevgi kavramı, anne sevgisinin ne kadar yakınından geçebilir? Belki birçoğumuz çocuğumuz olduktan sonra annemizin kıymetini daha iyi anladık. Çünkü çocuğumuzun bir ateşi çıkınca, hastalanınca sabaha kadar uyumuyoruz, demek ki annelerimiz bir sürü çocuğa beş altı çocuğa nasıl dayanmış nasıl sabretmiş şimdi anlıyoruz. Annenin sevgisi ve bu anne sevgisini çocuğun hissedebilmesi o kadar önemlidir ve o kadar özel bir duygudur ki bu özel duyguyu da tek bir güne sığdırma çabası boştur bence. Annemiz tüm hayatı boyunca bizi zaten koşulsuz düşünmüştür. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Ebru hanıma, Ümit beye ve Hülya hanıma, Mihrican hanıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Tüm annelerimizin anneler gününü kutlar, ayrı ayrı ellerinden öperim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar tarafından okunan şiirler ve şarkıların yanında dans gösterileri de sunuldu. Velilerinin anneler gününü onları sahneye çağırarak hediyelerini vererek kutlayan minikler anneleri için mini yarışmalar bile hazırladılar. Patates soyma ve oyun hamuru yarışmalarında sahneye çıkan gönüllü anneler hünerlerini sergilediler. Miniklerin alkışları arasında yapılan yarışmalarda birinci olan annelere hediyeleri takdim edildi.

YILIN ANNESİ SEÇİLEN NESLİHAN ÇELİK KOCA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Programda yılın annesinin açıklanmasına gelindiğinde ise duygusal adeta sel olup aktı. Müdür yardımcısı Mihrican Muğlu, “Hepimiz yılın annesiyiz aslında, başımız ağrıdığı zaman başımızı yastıktan kaldıramayacak halde olmamıza rağmen çocuğumuz aç olduğu için mecbur kalkıp yemeğini veriyoruz. Biz arkadaşlarla konuştuk. İlimizde üzücü bir olay yaşandı. Aranızda bulunan bir annenin hayata tutunuşunu biz canlı olarak yaşadık. Hepimiz gibi o da evladı için çabaladı. Onu yılın annesi seçtik. O bizim, hepimizin annesi.” diyerek sahneye davet etti.

Nisa Tauna (4) ve Azra Naz (2) isimli iki kız çocuğu annesi Neslihan Çelik Koca, kızı Nisa Tauna ile çıktığı sahnede gözyaşlarını tutamadı. TÜİK’te yaşanan olayların hafızasından çıkmadığını ve o günlerini sürekli yaşadığını söyleyen Neslihan Çelik Koca, duygularını şöyle dile getirdi:

“Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Şunu söyleyeyim. Şu an ben yeni doğmuş gibiyim. Çünkü çocuklarımı başkasının himayesine koymaktan çok korkuyordum. Başkaları büyütecek, kendi elimle eğitemeyeceğim diye çok korkuyordum. Onlar Türk milletine layık bir evlat olsun diye elimden gelen her şeyi yapıyorum. 2 tane kızım var, o an ikisi gözümün önüne geldi ve özellikle bu okulda görev yapan bölge müdürümüzün 2 kızı onlar hala unutamadığım, hala aklımda olan, gözümün önünden anıları hiç silinmeyen insanların hatırası. Babasız, annesiz kalan o kadar çocuk var ki beni buna layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Annem beni ne sorunlarla büyüttü ve ben şimdi kendi çocuğum için ayakta durmaya çalışıyorum. Şu anki duygularımı ifade edecek bir söz bulamıyorum. Tek söyleyebileceğim şuan ikinci hayatımı yaşıyorum. Allah hiçbir çocuğu annesiz, babasız bırakmasın. Hiçbir çocuğu annesinden, babasından ayırmasın. Ancak benim 6 tane ölen arkadaşım ve yetim kalan çocukları var. Onlar şuan gözümün önündeler. Bölge müdürümüzün 2 tane çocuğu var ve babalar gününde kime baba diyecekler merak ediyorum. Diğer arkadaşlarımın çocukları kime baba diyecek? Benim kızım bile ağlıyor. Daha 4 yaşında bir çocuk ve o da benimle ağlıyor. Allah hiçbir çocuğu annesiz, babasız bırakmasın.” 

Müdür Başyardımcısı Mehmet Yilkin de, “TUİK olayında çok üzücü anlar yaşadık, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Biz de bu vesileyle güzel bir anneler günü hazırladık. Burada da Neslihan hanımı göstermiş olduğu özveriden dolayı yılın annesi seçtik.” diye konuştu. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler