Yılın Ebesi Arpaçay’dan seçildi

Yılın Ebesi Arpaçay’dan seçildi

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kapsamında Kars'ta yılın ebesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Kuyucuk Köyü Sağlık Evinde görevli Hilal Koymat seçildi.

Yılın Ebesi Arpaçay’dan seçildi

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kapsamında Kars’ta yılın ebesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Kuyucuk Köyü Sağlık Evinde görevli Hilal Koymat seçildi.

Vatandaşla kurduğu iletişim, özverili çalışma ve mesleğinde gösterdiği başarıdan dolayı bu ödüle layık görülen Koymat, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen ödül töreninde plaketini Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı. Kars ili genelinde büyük bir başarı göstererek ödülü almaya hak kazanan Koymat, Arpaçay için gurur kaynağı oldu. Duygularını açıklayan Koymat; mesleğini severek yapan bir çalışan için böylesi anlamlı bir ödül almanın tarif edilemez bir duygu olduğunu, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ve şükranlarını sunduğunu, ödülünü Kars’ta görev yapan tüm sağlık çalışanları adına aldığını ifade etti.

Konuyla ilgili Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem de; mesleğin özveri, tebessüm, sevgi ve sabır gerektiren insan hayatının emanet edildiği kutsal bir meslek olduğunu ve bu mesleği icra edenler içerisinde göstermiş olduğu başarısından dolayı ebe Hilal Koymat’ı kutladığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler