Yılın Ebesi: Güner Çevik

Yılın Ebesi: Güner Çevik

Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü 5 Mayıs “Dünya Ebeler Günü” münasebeti ile program düzenledi.

Çimen BAYRAM / karsmanset.com

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Kars Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serpil Dağ’ın açılış konuşması ile başladı.

Kars Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Karabulutlu ve Kars Harakani Devlet Hastanesi Ebelerinden Türkan Bozyel’in konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Serpil Dağ’ın oturum başkanlığında panele geçildi.

Yrd. Doç. Dr. Özlem Karabulutlu “Dünyanın, Ebelere Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacı Var”, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Ebe Dilber Arslan “Bebek Dostu Hastane Uygulamaları”, Ebe Asuman Çolak “Dünden Bugüne Ebelik ve Deneyim Paylaşımı” ve Ebelik Bölümü II. Sınıf Öğrencisi Tuğba Kavas “Öğrenci Gözüyle Ebelik” konulu sunumlarını yaptılar.

Panelin ardından Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Özcan, Kars Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serpil Dağ’a, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Ebe Dilber Arslan’a, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Yener Tekdoğan, Yrd. Doç. Dr. Özlem Karabulutlu’ya, Prof. Dr. Atilla Akça, Ebe Asuman Çolak’a ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeliz Akkuş, Ebelik Bölümü II. Sınıf Öğrencisi Tuğba Kavas’a çiçek ve hediyelerini takdim ettiler.

Yılın Ebesi seçilen Kars Harakani Devlet Hastanesi Ebelerinden Güner Çevik’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil tarafından çiçek ve hediye takdim edildi. Son olarak Kars Harakani Devlet Hastanesi ebelerinden Türkan Bozyel’e programa katkılarından dolayı Kars Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serpil Dağ tarafından teşekkür belgesi verildi.

Program Ebelik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Dans Gösterisi, Kars Kafkas Legends Gösterisi ve Ebelik Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı Kermes Programı ile sona erdi.

Kafkas Üniversitesi Necdet Leloğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Özcan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Yener Tekdoğan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenciler katıldı.

yilin-ebesi-guner-cevik-(1).jpgyilin-ebesi-guner-cevik-(2).jpgyilin-ebesi-guner-cevik-(3).jpgyilin-ebesi-guner-cevik-(4).jpgyilin-ebesi-guner-cevik-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler