“Yılların ihmalkârlığı Metin’i aramızdan aldı”

“Yılların ihmalkârlığı Metin’i aramızdan aldı”

Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, yılların ihmalkârlığı ile yapılmamış bir köy yolunun, Avukat Metin Avunca’yı aralarından aldıklarını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars Barosu, önceki gün Kars’ın Kağızman ilçesinin Karagüney köyünde keşiften döndükleri sırada askeri aracın devrilmesi sonucu hayatı kaybeden Avukat Metin Avunca’nın derin acısını yaşıyor.

Baroda görevli avukatlar, Kars Adliyesi önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Kalabalık bir avukat gurubu ile birlikte basın açıklamasında bulunan Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, yılların ihmalkârlığı ile yapılmamış bir köy yolunun, Avukat Metin Avunca’yı aralarından aldıklarını söyledi.

Bugün Kars Barosu olarak derin bir üzüntü yaşadıklarını da söyleyen Başkan Çapkurt, avukat arkadaşlarının avukatlık mesleğini icra ederken hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, kendisinin bir görev şehidi olduğunu belirtti.

“AVUKATLAR YARGININ ÜVEY EVLATLARIDIR”

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da avukatların yargının devlet nezdinde üvey evlatları olduklarını da ileri süren Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, “Her ölüm bir büyük bir açıdır ve büyük bir kayıptır. Henüz gençliğinin ve mesleğinin baharında olan kıymetli meslektaşımız Avukat Metin Avunca’nın görevini icra ederken talihsiz bir kaza sonucu vefat etmiş olması, bizler için tarifi imkansız ve unutulmayacak bir acıdır. Arkadaşımız ölümü göze alarak adaletin peşinden giderecek kadar cesaretli dürüst, ilkeli ve mesleğine bağlı bir meslektaşımızdı. Avukatlar, bugün yargının devlet nezdinde üvey evlatlarıdır. Avukatlar görevlerini yaparken darp ediliyor, yaralanıyor, yargılanıyor, hatta öldürülüyorlar. Önceki gün yılların ihmalkârlığı ile yıllardır yapılmamış bir köy yolu Metin ile birlikte 3 kişinin de hayatına mal olmuş bir askerimiz de ağır şekilde yaralanmıştır. Kars Barosu ailesi, bir ferdini kaybetmenin derin acısını yaşamaktadır. Biz burada özellikle kendi aileniz olarak gördüğümüz arkadaşımızın ailesine seslenmek istiyoruz ve diyoruz ki ‘Acınızı anlıyoruz, yaşıyoruz ve paylaşıyoruz. Aynı zamanda da onunla gurur duyuyoruz. Metin üstümüze vazife bildiğimiz toplumda adaleti sağlamak için çalışırken ve bu uğurda aramızdan ayrılan bir arkadaşımızdı.’  Metin’in vefatının ardından bizleri arayan, acılarımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. Değerli arkadaşımız ile birlikte hayatını kaybeden nişanlısı Gülcihan Bozyel ve kardeşi Eyüp Bozyel ile Jandarma Astsubay Egemen Öztürk'e Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yine aynı kazada ağır yaralanan uzman çavuşumuza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

“yillarin-ihmalkârligi-metin’i-aramizdan-aldi”-(3).jpg“yillarin-ihmalkârligi-metin’i-aramizdan-aldi”-(2).jpg“yillarin-ihmalkârligi-metin’i-aramizdan-aldi”-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler