Yıllık İşletme Cetveli Duyurusu

Yıllık İşletme Cetveli Duyurusu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Kars İl Müdürlüğü’nden Duyuru

Sanayi İşletmelerinin her yıl vermek zorunda olduğu bir önceki yıla ait faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetvelini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümünde yer alan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” veya “https:// sanayisicil.sanayi.gov.tr/” adresinden yeni sisteme ait kullanıcı adı-şifre oluşturularak giriş yapılıp, giriş ekranında yer alan kullanım kılavuzlarını dikkate alarak açılan sayfada yer alan “Kayıtlı işletmelerim” menüsünü tıklayarak işlemlerin tamamlanması ve anket formunun doldurulması gerekmektedir. Eksik bilgisi olan yıllık işletme cetvelleri için idari para cezası uygulanacaktır.

İŞLETME BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ DUYURUSU

İşletmelerin kayıtlı olduğu Sanayi Sicil veri tabanı yeniden yazılmıştır. Bu itibarla firmaların eski bilgilerini güncellenmesi gerekmektedir. Yıllık işletme cetveli verildikten sonra bu bilgilerin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümünde yer alan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” veya “https:// sanayisici.sanayi.gov.tr/” adresinden yeni sisteme ait kullanıcı ad-şifre oluşturarak giriş yapılıp ekranında yer alan kulanım kavuzlarını dikkate alarak açılan sayfada yer alan “Kayıtlı işletmelerim” menüsünü tıklayarak güncellenmesi gerekmektedir.

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ BEYANAMELERİ  

3516 SAYILI ÖLÇÜLER VE AYAR KANUNU’NA GÖRE;

Yapılacak olan denetimlerde esnaflarımızın mağdur olmamalarını teminen; kullanmış oldukları ölçü ve tartı aletlerinden, damgalanmamış, iki yıllık damga süresi geçmiş, damgaları iptal edilmiş, kopmuş, bozulmuş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması, alım ve satım yerlerinde bulundurulması suç teşkil etmektedir.

Elinde bu tip ölçü ve tartı aleti bulduranların damgalarını yaptırmak için beyannamelerini;

* 2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller, II. Sınıf hassas teraziler Taksimetreler ile Akaryakıt ve LPG sayaçları hariç olmak üzere bağlı bulundukları Belediyelere,

* 2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller II. Sınıf hassas teraziler,Taksimetreler ile Akaryakıt ve LPG sayaçları için beyannamelerini 28/02/2016 tarihi mesai bitimine kadar Kars Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne,

vermeleri gerekmektedir.

Beyanname vermeyenler hakkında 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin ilgili fıkraları doğrultusunda İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler