Yunus Emre Arpaçay’da Anıldı

Yunus Emre Arpaçay’da Anıldı

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kars'ın Arpaçay İlçesinde bu yıl ilki düzenlenen etkinlikle tasavvuf edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre anıldı.

Yunus Emre Arpaçay’da Anıldı

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kars’ın Arpaçay İlçesinde bu yıl ilki düzenlenen etkinlikle tasavvuf edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre anıldı.

Başta Kaymakam Faruk Erdem olmak üzere; İlçe Jandarma Komutanı, Belediye Başkanı, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Türkçe Öğretmeni Bircan Şakir Çelik tarafından Yunus Emre’nin hayatı ve görüşlerini içeren konuşmanın yapılmasından sonra, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taner Atakişi tarafından yapılan konuşmada; Yunus Emre’nin Anadolu’nun yeniden imarında edindiği göreve ilişkin olarak “Gelin kardeş olalım, işi kolay kılalım.” felsefesine dayanan hümanizmine değinildi.

Düzenlenen programda, Yunus Emre’nin çığır açan felsefi düşünceleri, fikirleri izleyicilere aktarılırken; tasavvufi boyutu ve şiirleri de katılımcıların beğenisine sunuldu. Arpaçay İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Doğruyol Şehit Astsubay Tuncay Güneş Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ilahi ve şiir dinletisi ile Müftülük görevlilerinden oluşan ilahi korosunun hazırladığı ilahi dinletisi katılımcıların büyük ilgisini çekerken yapılan çalışmalar uzun süre alkış aldı. Programın devamında, İlçe Müftülük görevlisi Muhammed Emin Hınıslıoğlu tarafından Yunus Emre’nin tasavvufi yönü anlatıldı. Hınıslıoğlu, Yunus Emre’nin duygu ve düşünce âlemini hazırlayan kültürün kaynağında İslam tasavvufu olduğunu vurguladı. “Yunus’un bilgi ve düşünce âleminde, Onun yaratılış, varlık, yokluk, aşk ve Allah hakkında duygulu ve hummalı zihin yoruşları vardır ki aynı irfan kaynağından beslenir” diyen Hınıslıoğlu, “Yunus, insan olan herkese karşı; fakir, zengin, Hristiyan ve Müslüman ayrımı yapmayan, engin sevgiyle bağlıdır; O’ndaki insan sevgisi, insanda Allah’tan bir parça, bir cevher bulunduğu inancındadır; Yunus işte bu parçanın bütününe yani Allah’a âşıktır; O’nu gönlünde bilmenin heyecanındadır; bu heyecanı Musa Peygamber’in konuştuğu çoban kadar saf bir gönülle duyar, aynı saflıkla söyler.” diye konuştu.

Program; protokol üyelerince daha önce duyuruları yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler